TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü avukatı Fuat Göktaş, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasının ardından "Karar düzeltme" talebinde bulunduklarını söyledi.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki Olağanüstü Genel Kurulu'nda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici maddenin eklenerek yeni yönetimin görev süresinin 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarıldığını hatırlattı.

Trabzonspor Kulübü üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz'ın da bunun üzerine mahkemeye başvurarak, olağanüstü kongrede, tüzük değişikliğine ilişkin alınan Genel Kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istediğini aktaran Göktaş,  buna ilişkin açılan davaya bakan Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin,  Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal ettiğini söyledi.

- "Dosya, mayıs ayında Yargıtaya gönderilecek"

Göktaş, yerel mahkemenin söz konusu kararının Yargıtayca onandığına vurgu yaparak,  yönetim kurulunun aldığı karar gereği, bugün karar düzeltme talebini Tekirdağ'daki ilgili mahkemeye vererek başvurularını gerçekleştirdiklerini belirtti.

 Tekirdağ'dan evraklarının Trabzon'a kararı veren mahkemeye gönderileceğini anlatan Göktaş, "Karar düzeltme talebi her iki davacıya tebliğ edilecek, davacılar da tebliğden 8 gün sonra itirazları varsa yazılı olarak mahkemeye verecekler. Oradan da mayıs ayında dosya Yargıtaya gönderilecek. Daha sonraki süreç de Yargıtayın sürecidir. Verilecek karar kesinleşmiş olacak ve yönetim kurulu da ona göre hareket edecek" dedi.