Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Muammer Çakı Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışması” sergisi açıldı. Gerçekleştirilen açılış töreni sonrasında yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açılan sergiye, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Sadettin Aygün, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışmada, serbest dalda 120, torna dalında 21, endüstriyel dalda 23, çini dalında 43 ve cam dalında 27 olmak üzere toplam 234 eser yer aldı. Cam dalında ilk kez bu yıl eserlerin kabul edildiği yarışmada jüri değerlendirmesi ile 164 eser sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yarışmada ve serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Muammer Çakı’dan bahseden Rektör Gündoğan, “Her şeyden önce adına yarışma düzenlenen hocamızı saygıyla ve minnetle anmak istiyorum. Gerçekten bu güzel etkinliği devam ettiren fakültemize teşekkür ediyorum. Gerçekten hoş bir durum bu. Bu kapsamda yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve tüm katılımcılara tebriklerimi sunarım. Bu yarışmanın başından beri hazırlamada emeği geçen herkese ve Güzel Sanatlar Fakültesi personeline ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Üniversite dışından katılanlara da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki ödül kazananları ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.
“ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SANATÇININ SANATINI YAŞATMAK İSTEDİK”
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay ise, 9’uncusu düzenlenen Muammer Çakı Öğrenci Seramik Yarışması ile seramik bölümü öğretim görevlisi sanatçının sanatını yaşatmak istediklerini belirtti. Genç yetenekleri seramik sanatına kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Şölenay, “Anadolu Üniversitesi, sanata ve sanat eğitimi alan öğrencilere yaptıkları önemli katkıların yanı sıra düzenlenen bu yarışma ile ülkemizde sanat eğitimi alan sanatçı adaylarının oluşturdukları eserlerle kendilerini ifade etme imkanı ve uluslararası platformda bulunmalarını sağlamaktadır. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu yıl genç bir ekiple çalıştık. Ama aksaklık olmadan sonuçlandırdık. Tekrar katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“ONUN ADI GENÇ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN BİRBİRİNDEN GÜZEL İŞLERLE YAŞATILIYOR”
Sergiye katılan Muammer Çakı’nın kardeşi Mustafa Çakı da, ağabeyinin adının yıllardır yaşatılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu aktardı. Ağabeyinin adının yaşatılmasından son derece gurur duyduğunu vurgulayan Mustafa Çakı, şöyle konuştu:
“Biz onun maddi bedenini kaybettik belki ama yıllardır onun anısı ve adı genç öğrenciler tarafından birbirinden güzel işlerle yaşatılıyor. Bundan büyük bir mutluluk yok. İzlerini hala taşıyor demek ki. Çakı ailesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmada emeği geçenlere teşekkür belgesi de verildi.