Diyetisyen Derya Zünbülcan ve Koyun Keçi Dünyası Dergisi işbirliğinde yoğun tempoda çalışan milletvekilleri adaylarına özel; sağlıklı, enerji veren ve yorgunluğu azaltan menü hazırlandı. Keçi sütü ve oğlak etinden oluşan özel liste, milletvekili adaylarına gönderildi.
Milletvekili adayları seçime sayılı günler kala çalışma döneminin en yoğun zamanlarını yaşıyor. En yoğun zamanı aktif ve verimli kullanabilmenin yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan ve Koyun Keçi Dünyası Dergisi, programdan programa koşan milletvekilleri adaylarına özel bir menü hazırladı. Keçi sütü, koyun ve oğlak etinden oluşan zengin liste, milletvekili adaylarına gönderildi.
HAZIMSIZLIĞI VE YORGUNLUĞU GİDERİYOR
Seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Zünbülcan, milletvekili adaylarının bu süreçte oldukça yorulduğunu ve performanslarını artırmak için keçi sütü ve oğlak eti gibi protein açısından zengin besinlerle beslenmeleri gerektiğini söyledi. Keçi sütünün konjugelinoleik asit ve protein içerdiğini ifade eden Zünbülcan, “Vekillerin ya da vekil adaylarının yorgunluğunun giderilmesinde önemli keçi sütü önemli bir besindir. Keçi sütü, kolay sindirilebilirliği açısından stres kaynaklı oluşabilecek bazı hazımsızlık problemleriyle savaşmalarında da önemlidir. Vekil adayları günde bir-iki bardak keçi sütü kullanabilirler. Keçi sütünün zayıflatıcı etkisi de bulunuyor. O yüzden keçi sütü hem zayıflamak hem de sürece doğru hazırlanmak isteyen vekil adayları için kullanılması gereken sütlerden bir tanesi” dedi.
YAĞSIZ OĞLAK ETİ
Demir yönünden zengin olan ve konjugelinoleik asit içeren bazı kaynakların olduğunu, bu kaynaklardan bir tanesinin de kırmızı et olduğunu kaydeden Zünbülcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırmızı et kaynakları vekil adayları tarafından tercih edilirse, kuzu eti gibi daha doğal, oğlak eti gibi daha az yağlı olan etleri tercih edebilirler. Kişiler yaz döneminde ağır gıdalarla beslenmek istemiyor olabilir. Oğlak eti yağsız içeriği nedeniyle hafif beslenmek isteyenler için uygun olan etlerden bir tanesidir."
“VİTAMİN VE MİNERAL AÇISINDAN ZENGİN BİR LİSTE”
Keçi sütü ve oğlak etinin de bulunduğu bir liste hazırladıklarını belirten Zünbülcan, listeyi milletvekili adaylarına gönderdiklerini dile getirdi. Hazırladıkları liste ile vekil adaylarının daha sağlıklı bir seçim süreci geçireceğine inandıklarını söyleyen Zünbülcan, “Listemizde yeşil çay, light peynir, keçi sütü, oğlak eti ve kuzu eti var. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bir liste hazırladık. Vekil adaylarımızı, vekil olduktan sonra da yoğun bir süreç bekliyor. Bu yoğun süreçte performanslarını en üst seviyede kullanmaları için kaliteli, yeterli ve dengeli bir program hazırlandı” diye konuştu.
“TÜKETİMİN ARTMASI GEREKİYOR”
Koyun Keçi Dünyası Dergisi Genel Koordinatörü Pakize Melek Bulut da, koyun ve oğlak etinin sağlıklı ve besleyici olduğunu söyledi. Türkiye’de koyun ve oğlak eti ile keçi sütünün tüketiminin artması gerektiğini vurgulayan Bulut, “Toplumdaki kanaat önderlerinden olan milletvekillerimizin koyun-oğlak eti ve keçi sütünün tüketmesi, bu ürünlerin faydalarının anlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.