Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi bölgemizde etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren ekip ve ekipmanlarıyla karla mücadele çalışmalarına başlayan Ereğli Belediyesi ekipleri, koordineli bir çalışma ile karla mücadele çalışmasına hız verdi. Kar yağışına karşı hazırlıklı olan Ereğli Belediyesi ekipleri, ana arterlerde trafik akışı ve yaya yollarının olumsuz etkilenmemesi için hummalı bir şekilde çalışırken, ekiplerin çalışmaları dört koldan devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü Birimleri işbirliğinde yapılan çalışmalarda yaklaşık 100 personel görev alıyor. Karla mücadelede ana yolların tamamı solüsyonla kaplanıyor. Çalışmalarda araç ve iş makinelerini adeta seferber eden Ereğli Belediyesi, greyder, kepçe, tuzlama aracı, solüsyon aracı ve kamyonla çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehir merkezindeki duyarlı esnaflarda kendi işletmelerinin önünü temizleyerek ekiplere destek oluyorlar.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven karla etkin mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz şehrin ana güzergahlarında yoğun bir çalışma ortaya koyuyorlar. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlatılan çalışmalar şu an halen devam ediyor. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir kış dönemi geçirmesi amaçlıyoruz. Çalışmalarımız gün boyu devam edecek. Duyarlı vatandaşlarımız da ekiplerimize destek veriyorlar. Özellikle esnafımızın işletme önlerini temizleyerek çalışmalarımıza katkı sağlamalarına teşekkür ediyorum” dedi.