Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), toplam 17 milyon TL bütçeli 2015 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantıları ve proje eğitimlerinin yanı sıra proje hazırlamak isteyen potansiyel başvuru sahiplerine, teknik destek masası hizmeti verdiği bildirildi. 25 Mart’a kadar hizmet verecek masalarda proje sahiplerine başvuru rehberlerinde doldurulması gereken formlarda ve sunulması gerekenler, diğer eklerde anlaşılmayan noktalar konusunda açıklamalarda bulunulduğu kaydedildi.
BAKA, Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ile özel sektöre yönelik 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı kapsamında bilgilendirme ve proje hazırlama eğitim çalışmalarını Antalya’nın Elmalı ilçesinde de gerçekleştirdi.
BAKA’nın, Isparta, Burdur ve Antalya ile Alanya, Manavgat ve Kumluca’nın ardından Elmalı’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’ndaki proje hazırlama eğitimini, Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ile uzman Bayram Altıntaş verdi. Son başvuru tarihi 10 Nisan olan 17 milyon TL bütçeli yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıklarıyla ilgili bilgilendirme yapılan toplantıda; BAKA’nın yanısıra AB ve diğer kaynakların hibe desteklerinden yararlanılabilmek için nasıl iyi proje hazırlanacağı anlatıldı.
Hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci ile sonrasının nasıl olacağı konularında katılımcılar bilgilendirildi. Fikrin projeye nasıl döndürüleceği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı yaklaşımı, planlama, bütçe kavramları gibi projeyle ilgili konularda önemli bilgilerin verildiği eğitimde, potansiyel başvuru sahiplerine BAKA’nın teknik yardım masası hizmetinin 25 Mart’a kadar süreceği hatırlatıldı.