Yapımı, yönetimi, oyuncuları ve tüm prodüksiyonu Eskişehir’e ait olan “Ters Köşe” adlı sinema filmi, 12 Ocak Pazartesi günü Yunus Emre Kampüsü Sinema Salonu’nda özel bir gösterimde izleyici ile buluşacak.
2007 yılında Eskişehir’de sinema sevdalısı bir grup gencin kendi sinema filmlerini yapmak üzere yola çıkmalarının üstünden 7 yıl geçti. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Murat Nas’ın üstlendiği, senaryosunu Murat Nas ve Ragıp Balcının yazdığı “Ters Köşe” neredeyse sıfır bütçe ile her türlü maddi zorluğa göğüs gerilerek, 7 yıl gibi uzun bir sürede tamamlandı. Film, yönetmeni, senaristi ve oyuncularının da bir araya geleceği özel gösterimde, film bütün Eskişehirli sinemaseverlerle birlikte izlenecek.
Kadrosunda Mert Kırlak, Sermet Yeşil, Özcan Varaylı, Devrim Özder Akın, Mustafa Turan, Savaş Özdemir Murat Danacı gibi birçok sevilen oyuncunun bulunduğu ve talihsiz genç bir adamın biyografik hikâyesini anlatan filmin kısa özeti ise şöyle:
"Hakan iyi niyetli, sakar ve talihsiz bir gençtir. Eniştesinin yardımıyla bir kargo şirketinde işe başlar. Hakan’ın ilk kurye teslimat işinde başına gelmeyen kalmaz. Teslimat sırasında bulunduğu mekândaki insanlar anlaşmazlığa düşer. Çünkü getirdiği çantada cinsel istismar içeren filmler vardır. Mekânda silahlar patlar, cinayet işlenir. Polis zaten bu çeteyi takip etmektedir. Polis baskın yapmadan önce olayda kullanılan silahı hakanın eline tutuştururlar. Silah Hakan’ın elindeyken mekân baskına uğrar. Mahkemede ağız birliği eden çete elemanları tüm olayları, Hakan’ın üzerine atıp kenara çekilir. Hakan artık 39 yıla mahkûm olmuştur."