Fethiye’den Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunan gönüllülere teşekkür plaketleriyle bronz madalyaları, Uğur Mumcu Parkı’ndaki Fethiye Kızılay Kan Bağışı Merkezinde verildi.
Fethiye’den 10 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunan Şükrü Topal, Yücel Yağmuroğlu, Gülşen Ünal ve Ercan Balcı’ya bronz madalyalarıyla teşekkür plaketleri Kızılay kan bağış merkezi sorumlusu Dr. Erdem Çelebi Üstün tarafından sunuldu. Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Dr. Erdem Çelebi Üstün yaz mevsiminde yörede yerli ve yabancı turistler nedeniyle yoğunluk bulunduğunu, nüfusun ve o oranda kazalarında arttığını ancak kan bağışının sabit ve yetersiz kaldığını söyledi. Üstün Kızılay’ın düzenli bağışçılarını her yıl haziran ayında Muğla’da yapılan törenle onure ettiklerini bu törene katılamayanların madalya ve belgelerini Fethiye’deki bu toplantıda vermeyi planladıklarını söyledi. 10 ünitenin üzerinde kan bağışlayanlara bronz, gümüş ve altın madalya verildiğini söyleyen Dr. Erdem Çelebi Üstün “yaz mevsimi nedeniyle kan bağışları talebi karşılayamıyor. Yöremizde nüfus ve o oranda kazalar artıyor. Bağışlar sabit olduğundan yetmiyor. Kampanyalarla talebi karşılamaya çalışıyoruz. 3 günlük stoklarımız var. Bu nedenle gönüllü bağışçılarımıza kanınınız kullanılmıştır mesajı gönderiyoruz. Yeni bağışçılar bekliyoruz. Sağlıklı olan herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.
Bronz madalya verilen gönüllü bağışçılardan Yücel Yağmuroğlu, 11 kez kan bağışında bulunduğunu ve devam edeceğini belirterek “Kızılay’ı tek alıcı olarak başarılı görev yaptığı için kutluyorum. Bu bağış işlemi hastanelerde hızlı olmuyor.” dedi.
Yine bronz madalya sahibi olan Gülşen Ünal ise, bronz madalya almaktan gurur duyduğunu belirterek, "60 yaşından sonra bağış almıyorlar ama sağlıklı olduğum sürece bağış vermeye devam edeceğim. Sağlıklı olan herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” dedi.