Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, Orduspor’un içinde bulunduğu durumun ülke futboluna örnek olacağını söyledi.
Orduspor Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri’nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Orduspor’un yeni teknik direktörü Hüseyin Özcan, Orduspor’un son durumu, galibiyetle kapatılan Antalyaspor maçı ve gelecek hafta oynanacak Elazığspor maçını değerlendirdi. Orduspor’un içinde bulunduğu durumun ülkeye örnek olacağını ve doğruların yapılması sonucunda herkesin kazanacağını belirten Özcan, Orduspor olarak futbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıtacaklarını söyledi.
ÖZCAN: "45 DAKİKADA KOSKOCA ANTALYASPOR’UN ÇÖKÜŞÜNÜ GÖRDÜK"
İlk olarak 2-1 Orduspor galibiyeti ile sonuçlanan Antalyaspor maçını değerlendiren Özcan, "Antalya maçı ilk maçımdı. Her müsabakanın kendi içinde değerleri vardır. Antalya maçının bizim için çok büyük önemi vardı. Maç öncesine baktığımızda, spor kamuoyunda hiç kimse Orduspor’a şan vermedi. Bunlar elbette dışarıdaki düşüncelerdi, bir de bunun sahada olan kısmı var, biz o kısmı iyi değerlendirdik. Sürpriz diye tabir edilen galibiyeti elde ettik. Biz çok çalışarak var olan eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Antalyaspor maçında ilk yarıda oyundaki dengeyi kuramadık. Buna heyecanı da katabilirsiniz, elbette oyun anlamında iyi şeyler sahaya koyamadık. Bunların sonucunda da 1-0 geriye düştük. Devre arasında futbolcularla yaptığımız konuşmada verdiğimiz bilgileri futbolcularımız çok iyi uyguladı ve arzu ve istekle 45 dakikalık dönemde o koskoca Antalyaspor’un çöküşünü gördük. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandık" dedi.
"BU SÜREÇTE MİLLİ TAKIM KAZANACAK"
Orduspor’un bundan sonraki süreçte bir eğitim kurumu olacağını ve milli takımlara önemli oranda futbolcu yetiştireceğini ifade eden Özcan, "Bu süreç içerisinde oyuncuların gelişimlerin ve değişimlerini birlikte gidermeye çalışırsak ülke futbolunda yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz ve bunu da Orduspor yapacaktır. Takım içerisinde yeni uygulamalar ve değişiklikler başlatacağız. Uzmanlarla çalışacağız, oyuncuların gelişimi ile ilgili İngilizce dersi vereceğiz. Burası hem eğitimin verildiği hem de futbol bilgisini kazandıracağımız bir eğitim kurumu olacak. Bunlar şu anda ülke futbolu için örnek olacak. Bu durum gerçekleştiğinde hem Orduspor hem ülke futbolu hem de milli takım kazanacak. Baktığımızda 17-18 yaş grubunda milli takım havuzunun dolu olmadığını görüyoruz. Biz futbolcularımızla bu işin altından kalkabilirsek ülke futbolu kazanacak" diye konuştu.
"ORDUSPOR FUTBOLUN TÜM GÜZELLİKLERİNİ YANSITACAKTIR"
Gelecek hafta oynanacak Elazığspor maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Hüseyin Özcan, "Elazığspor maçı çok önemli. Hüseyin Kuday sarı kart cezalısı ve Asımcan Çaykıran’ın da burnu kırık, onların dışında sakat ve cezalı oyucumuz yok. Orduspor’un Elazığ maçında tek bir hedefi yoktur. Orduspor sahaya futbolun tüm güzelliklerini yansıtmak için çıkacaktır. Orduspor kazanmış olduğu sevgi ve sempatiyi üstüne katarak devam ettirecektir. Biz doğruları yaparak kazanmak istiyoruz, yanlışları yaparak değil. İşte biz bu yüzden zamanla en fazla kazanan olacağız. Kaybetmekten korkmuyoruz ve asla korkmayacağız" şeklinde konuştu.
"İYİ VE DOĞRUYU YAPACAĞIZ"
Orduspor takımının bundan sonraki hedefinin yalnızca doğruyu yapmak olduğunu aktaran Özcan, "Orduspor takımı sahaya çıktığı andan itibaren o formayı o armayı en iyi şekilde temsil edecektir. Orduspor’un kendine olan güveni, her maçta takımların ismi kimliği ne olursa olsun saha da kaldığı 90 dakika boyunca en iyi şekilde temsil edilecektir. Sonuç benim için önemli değil, biz iyi ve doğruyu yaptığımızda da o sonuç zaten gelecektir" ifadelerini kullandı.