GAZİANTEP’te, merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından 1 milyon 700 bin metrekarelik alana Türkiye’nin en büyük parkı yapıldı.
Şahinbey Belediyesi tarafından Tutluk mevkiinde yaptırılan içerisinde piknik alanları, biyolojik gölet, koşu ve bisiklet yolu, macera parkı, dinozor pakı ve birçok sosyal donatının bulunduğu Yeşilvadi Parkı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından tanıtıldı. Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere tanıttığı parkın Türkiye’nin en büyük parkı olduğunu belirterek, şunları dedi:
"Yeşilvadi Parkı göreve başladığımız andan itibaren gerçekleştirdiğimiz ilk projelerimizdendir ve bizi en çok heyecanlandıran projedir. Özellikle Yeşilvadi’ye yakın yerleşim alanlarında doğru düzgün park yok. Göreve başladığımızda kişi başına düşen 1.3 metrekarelik yeşil alanı 6 metrekarelik alana çıkardı. Burası alan büyüklüğü olarak 1 milyon 700 bin metrekarelik bir alan. Türkiye’nin en büyük parkı ve burası vatandaş mülkiyetinde olan bir alandı. 2 bin 500 vatandaşımızla görüşüp anlaşma sağlayarak, kamulaştırıp park haline dönüştürmüş olduk. Kamulaştırma için 2 yıl zaman harcadık. Parkımızın yapımı da 2 yıl sürdü. Buranın yapımında 140 milyon TL harcandı. Kamulaştırmak için de eski parayla 1 katrilyon 300 trilyon para harcandı."

FOTOĞRAFLI