Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi ailelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yemek verildi.
Sarıkamış Toprak Otel’de düzenlenen yemeğe; Kars Valisi Günay Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.
Programda konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirtti. Vali Günay Özdemir, “Sarıkamış olumsuz şartlara rağmen Anadolu insanının bir şahlanışıdır. Çünkü son yüz yıl içerisinde hep baktığımız zaman Osmanlı hep geriye gidiyor. Hep bir müdafaadaydı. Savunmadaydı. Ama Çanakkale ve Sarıkamış ile beraber Osmanlıdaki halkımız tekrar mücadeleye tekrar taarruza geçti. Ve bu taarruzun sonucunda da Sarıkamış’ta Çanakkale’de ve birçok yerde şehitler verdik. Vatanımızı vatan yapan gazilerimizdir şehitlerimizdir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrasında Vali Günay Özdemir eşi Nurcan Özdemir ile birlikte şehit ve gazi ailelerinin masalarını dolaştı. Şehit ve gazi aileleri yakınlarıyla tek tek görüşerek sohbet etti.