Bu yıl 47’ncisi düzenlenen KKTC İskele Festivali’ne katılan Samsun Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yaptığı gösterilerle tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.
Merkezi Samsun’da kurulan ve başarılı spor aktiviteleri ile bilen Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 47. İskele Festivali’nin bünyesinde düzenlenen 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nin katılımcılarından biri oldu. Festivalde Rusya, Bangladeş, Meksika, Kırgızistan, Makedonya, Şili ve Gürcistan’la birlikte sahne alan dernek sporcuları yaptıkları gösterilerle uzun süre alkışlandı.
CUMHURBAŞKANI’NA SAMSUN’DAN HEDİYE
Açılış gösterilerinin ardından KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya festivale katılan ülkeler hediyelerini sunarken, Capoeira Derneği’de Cumhurbaşkanına Bandırma Vapuru maketi hediye etti. Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk adımının atıldığı Samsun’dan, Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli simgelerinden Bandırma Vapuru’nu hediye etmekten onur duyduğunu ifade eden Dernek Başkanı Güngör Doğanay, “Burada olmaktan ve enerjimizi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyuz” dedi.
Gösteriyi izlerken son derece heyecanlandığını belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hediyeniz ve katılımınız için çok teşekkür ediyor ve tüm sporcuları tebrik ediyorum” diye konuştu.
Yoğun programları nedeniyle festivalden erken ayrılan dernek üyeleri son akşam canlı müzik ve akrobasi gösterileri ile adeta izleyicileri büyülediler. Gece sonunda katılımları anısına dernek sporcularına plaket hediye eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, “Kardeş şehrimiz Samsun’dan gelen siz değerli sporculara bu güzel etkinlikler için teşekkür etmek istiyorum. Bizler festivalin her geçen yıl daha büyümesi ve iyiye gitmesi için uğraşıyoruz. Bu yıl sizleri davet etmekle ne kadar iyi yaptığımızı bu akşamki coşku ve alkışlarla bir kez daha anlamış oldum” şeklinde konuştu.