Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilinçli Gençler Öğrenci Topluluğu ile Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu işbirliğiyle “Kur’an’da Aile ve Mahremiyeti” konulu konferans düzenlendi.
Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Abdullah Çağıl’ın Kur’an okumasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülcebbar Kavak; bilincin hayatın özü olduğunu belirterek, “Bilinç, yaratıldığımız günden bu yana bütün peygamberlerin insanlara vermek istediği yaratılış gayesini hatırlatmak için bize sunulan en önemli şeydir” dedi.
Konferans, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Çolak’ın "Kur’an’da Aile ve Mahremiyeti" konulu konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Çolak, “İslam’a göre aile hukukla kurulur, ama ahlakla devam eder. Ailenin içinde hukuk olmaz, çünkü hukuk katıdır. Ama ailenin içinde ahlak eksenli bir hayat varsa, o ailede mutluluk olur, eşler güzel geçinmek için karşılıklı mücadele verir. Eşlerinizle güzel geçinin, eşinizin huysuzluklarına katlanın. Aile kurumu, aile fertlerinin karşılıklı birbirlerine katlandığı bir kurumdur’’ dedi.
Akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi adına İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülcebbar Kavak’ın Doç. Dr. Abdullah Çolak’a plaket takdimi ile son buldu.