Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961’de kabulüyle gazetecilerin sosyal yaşamlarında hiç kuşkusuz olumlu değişikler olduğunu belirtti.
Daşdelen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Halkın çıkarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, evrensel meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basının, demokrasi için yaşamsal öneme sahip olan Gazetecilerimiz tarafsız haber yapmalarını sağlayacak ve çalışma şartlarını iyileştirecek haklar ile düzenlemelerin önemi kaçınılmazdır. Tarafsız, güvenilir, özgür habercilik anlayışıyla bu görevi sorumlulukla yerine getirmektedir” dedi.
Kars genelindeki yerel medya kuruluşlarının kadrolarında bulundurdukları gazetecileri 212 sayılı yasa doğrultusunda sigortalı çalıştırmalarının Kars basını için bir ayrıcalığı olduğunu ifade eden Daşdelen, şunları söyledi:
“54 yıl önce gazetecilere tanınan sosyal haklara karşı çıkarak 3 gün boyunca gazetelerini yayımlamayan gazete sahipleri, bugün medya plazalara dönüşmüş iş yerlerinde holding patronu haline geldiler. Gazetecilik mesleğinin saygınlığını ayaklar altına alan, meslek ilkelerini yok eden, ahlak kurallarını tanımayan, ticari çıkarlarını her şeyin önünde tutan, medyanın sağladığı gücü şahsi çıkarları için bir araç olarak kullananlar, Anadolu’nun dört bir köşesinde ’muhabir’ olarak görev verdikleri meslektaşlarımıza, bırakın 212 sayılı Yasayı, normal iş kolunun sağladığı sosyal güvence ve hakları bile çok görmektedirler.”