Muş’ta, Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK) Grubu üyeleri, basın açıklaması yaparak, Müslümanların Noel’i kutlamasının doğru olmadığını belirttiler.
Belediye Meydanı’nda bir araya gelen ÜNİAK üyeleri adına açıklama yapan Ferhat Yalvaç, Noel kutlamalarının Hıristiyan adeti olduğunu söyledi. Müslüman toplumu bilinçlendirmek için sokağa çıktılarını dile getiren Ferhat Yalvaç; "Müslümanların bayramı olan Kurban Bayramı’nda ’Hayvanlar kesilmesin’ diyerek her yıl ortaya çıkıp İslam’a karşı olan kinlerini kusan çevreler, ne hikmetse binlerce hindinin, Noel hurafesi uğruna kesilmesi karşısında sus pus olmuşlardır. Ayrıca çok yakın bir zamanda ’Ağaçlar kesiliyor’ bahanesiyle İstanbul’un göbeğinde isyan başlatıp terör estirenlerin, milyonlarca çam fidanının kesilip yok edilmesi karşısında söyledikleri tek bir söz duydunuz mu? Hıristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de eğlence amacıyla bu cinayetlerin işlenmesine kesinlikle geçit verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Zira biz ’Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.
Şeklen taklidin itikaden taklide sürükleyeceğini savunan Yalvaç; "Bu felaket İslam dairesi dışına sürüklenme felaketidir. Çünkü şeklen taklit, itikaden taklide götürür. Bu konuyu da uzun uzadıya konuşmaya lüzum görmüyoruz. Zira her yılbaşı döneminde sokakların ve caddelerin durumu bu soruya cevap olarak yeterlidir. Yılbaşı ile Noel birbirine geçmiş, batıda bu iki durum için yapılanların aynıları sokaklarımızda da yapılmaktadır. Artık bu noktada kendimizi kandırmanın da hiçbir geçerli mazereti olmayacaktır. İnsanlarımızı haram batağına çekmek için kurulmuş yılbaşı tuzağına düşen milyonlarca insanın, zevk ve eğlenceye daldığı bir gecede, Müslüman milletimiz elbette ki İslam’a yakışır bir tarzda hareket etmelidir. Milletimiz, senenin 364 günü nasıl Allah’ın rızasının peşinde koştuysa, 365. gününü de elbette ki Allah’ın rızasını gözeterek geçirecektir inşallah. ’Kim bir kavmi taklit ederse o da onlardandır’ Hadis-i Şerif’in idrakiyle, ’Müslüman Noel Kutlamaz’ ifadesiyle bin adet basılan el ilanlarımızı genç kardeşlerimizle, elbirliğiyle dağıtacağız" diye konuştu.
ÜNİAK üyeleri, yapılan açıklamanın ardından hazırladıkları bildirileri vatandaşlara dağıttı.