AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı İbrahim Halil Fırat, GAP Eylem Planı’nın Adıyaman ve GAP Bölgesi’nin tarımdan sanayiye bir çok sektörün kalkınacağını vurguladı.
İbrahim Halil Fırat, önceki gün Mardin’de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Yeni GAP Eylem Planı’nın bölgedeki huzur ortamıyla birlikte, bölgeye ekonomik ve sosyal alanda büyük kazanımlar getireceğini kaydetti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yıllarca terör sorunu nedeniyle gelişmişlik seviyesinde geri kaldığını ancak AK Parti ile birlikte bölgenin bu durumdan kurtulmaya başladığının altını çizen İbrahim Halil Fırat, “Bölgemiz yıllarda ihmal edildi. Ancak AK Parti iktidarı bölgeler arasındaki farklılığı yok etmek için bölgemize pozitif ayrımcılık yapmıştır. Bölgenin sorunlarını bir bir çözen iktidarımız son olarak ‘çözüm süreci’ ile birlikte bölgedeki huzur ortamını sağlamayı başarmıştır. Yıllardır kanayan yara olan bölgemizin bu sorunun tamamen sona ermesi ile birlikte bölgemizdeki yer altı ve yer üstü zenginlikler kendini gösterecektir.
Hükümetimiz 2014-2018 yılları arasında uygulanacak olan GAP Eylem Planını hayata geçirmesiyle birlikte bölge halkı ekonomik olarak kalkınacak ve sosyal refaha erişecek. Zenginliklerle dolu bölgemizde turizmden tarihe, yer altından yer üstüne bütün değerlerimiz gün yüzüne çıkacak. Bu eylem planı bölgemizi şahlandıracaktır. Bölgemize huzurun yanında yatırım yaparak ekonomik girdi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkililerimize şükranlarımızı bir borç biliriz” dedi.