Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın davetlisi olarak Filistin’e gitti.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Filistin Devleti temasları sırasında Filistin Hükümeti Kültür ve Turizm Bakanı Rula Ma Ayah’la görüşerek Türkiye Cumhuriyeti ile Filistin Devleti Kültür ve Turizm ilişkilerini değerlendirdi. Nezaket Emine Atasoy, ziyarette yapmış olduğu konuşmasında, Filistin Devletinin tarihi yerlerinden bahsetti. Başkan Atasoy, "Filistin toprakları Hz İbrahim Peygamberden buyana tarih ve medeniyet kokuyor. Filistin Devletinin Tarihi yerleri görülmeye değer takdire şayan eserlerdir. Her şeyden önce İslam dünyasının mabedi Kudüs ve Mescidi Aksa Filistin Devleti sınırları içerisindedir ve bu toprakları kutsal mekanları her Türk vatandaşı ve Bütün Müslümanlar Müminler görmelidir" dedi.
Filistin Devleti Kültür ve Turizm Bakanı Rula Ma Ayah, ziyarette yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle Filistin Devletine yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim" dedi. Ayah, Nezaket Emine Atasoy’a Filistin Devletinin tarihi kültürel ve turistik yerleri hakkında bilgi verdi. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Filistin Devleti Kültür ve Turizm Bakanı
Rula Ma Ayah görüşmesinde Türkiye Cumhuriyeti ile Filistin Devleti arasında Kültür ve Turizm ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla iki ülke arasında yeni Turizm antlaşmaları yapılacağı kararı alındı.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Filistin Devletinde temaslara devam ediyor.