Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle hayatını kaybeden ve Polis-adliye muhabirlerinin duayeni olarak kabul edilen gazeteci Ünal İnanç, Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda siyasetçi ve gazeteci katıldı.
Kanser tedavisi gören ve rahatsızlığı sebebiyle 77 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ünal İnanç, son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Emin Çölaşan’ında aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gazeteci İnanç’ın tabutu, meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. İnanç’ın cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
ERGENEKON’DAN 19 YIL HAPİS CEZASINA ÇAPTIRILMIŞTI
Polis-adliye muhabirlerinin duayeni gazeteci İnanç, 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 19 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak İnanç adli kontrol şartları kapsamında serbest bırakılmıştı.