Ordu’da engelli vatandaşlara 52 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.
Altınordu Belediyesi ve Deniz Yıldızı Derneği tarafından ihtiyaç sahibi bedensel engelli 52 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi. Törene Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, engelliler ve engelli yakınları katıldı.
Ayışığı Düğün Salonu’nda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Engelli vatandaşların engelleri kaldırma konusunda onlara yardımlarını eksik etmeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Engelliler konusunda her zaman daha da çok çalışacağımızı belirtmek isterim. Deniz Yıldızı Derneği’nin, bize ’engellilere ortaklaşa tekerlekli sandalye yardımı yapalım’ dediklerinde ’memnuniyetle yapabiliriz’ cevabını verdik. Ve bugün de bunun sonucunda belli bir süre sonra araçlarının değişmesi gereken vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Dağıtım töreninde konuşan Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, sosyal yardım konularında her zaman özveri ile çalıştıklarını söyledi. Yardımı yapanların çok önemli bir olaya imza attıklarını ifade eden Esmer, "Bizler devlet kurumu olarak yerel yönetimler ve dernekler ile işbirliği içinde hareket ederek sosyal yardıma muhtaç olan engelli vatandaşlarımıza yardım etmek konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yeni tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlarda, bu durumdan çok mutlu olduklarını dile getirerek, yardımın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.