Bilecik Belediyesi tarafından 2015 kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve usta şair Serdar Tuncer’in sunduğu ‘Kalbe Düşünce’’ adlı programda, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ’’Çanakkale Ruhunu’ anlattı.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Usta sunucu ve Şair Serdar Tuncer’in şiirleri ile geceye renk kattığı programda Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibi güzel eserlerini seslendirdi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil programda; Çanakkale Savaşı’na girmemizin nedenleri, Çanakkale Zaferi’nin bizler ve İslam coğrafyası açısından önemi ve Çanakkale ruhundan almamız gereken dersler başta olmak üzere birçok konu hakkında bilgi verdi.
’’ÇANAKKALE RUHU, BUGÜNÜN VE GELECEĞİN SORUNLARINA İLİŞKİN EN GÜZEL REÇETEDİR’’
Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda yaptığı konuşmada, güzel ve anlamlı bir gecede bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti:
’’Öncelikle bu akşam gerçekleştirilen bu güzel programda bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu yıl Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümünü kutluyoruz ve tabi ki yıllar geçiyor. Bu kutlamalar aslında bizlere nasıl bir vatan emanet edildiğini ve bizlere bu vatan üzerindeki görevinin neler olduğunu anlama ve anlatma noktasında son derece önemlidir. Çanakkale ruhunu ve zaferini bugünkü ve gelecek nesillere anlatma noktasında biz yerel yöneticiler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Çanakkale ruhu, hem bugünkü sorunların çözümünde hem de yarın oluşabilecek problemlerin çözümünde ve ülkemizin gideceği güzergahın tespitinde mihenk taşı olacaktır. Bu akşam da çok değerli hocamız, kuruluştan kurtuluşun şehri Bilecik’te hem kuruluş hem de kurtuluş dönemlerimize ait çok değerli bilgiler aktardı. Çanakkale ruhu hakkında bizlere çok güzel anlar yaşattı. Ben kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak temennisiyle, Allah hep iyi ve güzel günlerde güzellikler içinde olmayı nasip etsin.’’
İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından, Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 9.su gerçekleştirilen ’’İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasın’da dereceye girenlerin ödülleri verildi. İlkokul düzeyinde, düzenlenen İstiklal Marşını En Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Vali Nayir, Başkan Selim Yağcı, Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, Komutan Halis Zafer Koç ve Serdar Tuncer tarafından verildi. Öğrencilerin, İstiklal Marşını okuyarak, büyük alkış aldığı etkinlikte Belediye Başkanı Selim Yağcı, Prof. Dr. Şimşirgil ve Sunucu Serdar Tuncer’e, üzerinde Osmanlı arması bulunan tablo hediye etti.
Program, protokol üyeleri ve konukların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.