Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bordro yakarak, haklarının verilmesini istedi.
Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen KESK üyeleri ve siyasi parti temsilcileri slogan atarak haklarını istedi.KESK Kocaeli Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Gülizar Ateş, "Hatırlanacağı üzere 2014-2015 yıllarını kapsayan 2'nci dönem toplu sözleşme görüşmeleri AKP hükümeti ve yandaş konfederayon işbirliği ile oldu bittiye getirilmişti. Tarihe kara bir leke olarak geçen satış sözleşmesi ile kamu emekçilerinin 2014 yılı maaşlarında net 123 TL ile yıllık ortalama yüzde 5.2 artış yapılmıştı " dedi.
Üçüncü dönem toplu sözleme görüşmelerine sayılı günler kaldığı bu dönemde kamu emekçileri olarak bu satış sözleşmesinin ağır faturasını ödemeye devam ettiklerini söyleyen Ateş konuşmasını söyle sürdürdü:
"Açıklanan resmi enflasyon rakamları kamu emekçilerinin, emeklilerin alacağı üç beş kuruşa dahi göz diktiğini kamu emekçilerine bir pide parası artışı bile fazla görenlerin Ali Cengiz oyunlarına başvurmaktan bıkmadığının göstergesidir. İnsanca yaşam, insanca çalışma için sürdürdügümüz mücadelemizin talepleri sadece KESK'in değil tüm kamu emekçilerinin sizlerin talebidir."

FOTOĞRAFLI