AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, siyasetten hiçbir beklentisinin olmadığını, varmak istediği yere geldiğini belirterek, “Benim siyasette olmamın tek amacı halkımıza hizmettir; benimle birlikte görev yapacakların da bu anlayışta olmasını beklerim” dedi.
Erciş’te akrabalarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir grupla buluşan Prof. Dr. Çaha, önemli açıklamalarda bulundu. İnsanlar arasında ayrımcılık yapanların insanlığa ihanet ettiğini ifade eden Prof. Dr. Çaha, bu tür insanlara ve anlayışlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Kurum amirlerinden halka hizmet ve halkın sorunlarına duyarlı olmalarını beklediğini anlatan Prof. Dr. Çaha, “Allah’a şükür arkamda tek bir leke bırakmadım, buraya itibarımızla ve şerefimle geldim, tertemiz bir sicil bıraktım arkamda. Benim paraya, makama karşı en ufak bir tamahım yoktur. Gelmek istediğim yere geldim çok şükür. Elde ettiğim başarı yeter bana. Hayattaki tek gayem mütevazi, adil, dürüst, erdemli bir kişilik sahibi olmak ve insanlara yardım etmektir. Hayatım çocuklarıma iyi bir eğitim verip, insanlara faydalı olmaları çabası içinde geçti. Allah’a şükür erdemli, kişilikli, saygılı, terbiyeli, mütevazi, başkalarının hakkına riayet eden çocuklar yetiştirdim, bu bana yeter. Bu paradan ve her türlü makamdan daha üstündür. Siyasetten hiçbir beklentim yok. Siyasetten iktidar elde etmek, rant elde etmek gibi bir düşüncem asla olmadı almayacak da. Benim adımı kullanmak isteyen olursa buna asla izin vermeyeceğim. Hiçbir akrabamın benim adımı kullanarak iş çevirmesine izin vermeyeceğim. Bunu herkesin bilmesini istiyorum ve tüm hemşeHrilerimin bu konuda bana yardımcı olmasını arzu ediyorum. Ben buraya itibarımla ve tertemiz bir sicille geldim; bir gün siyaset defterini kapatacağım zaman aynı itibarı ve sicili korumak istiyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇEVREM SAYESİNDE VAN’I VE ERCİŞ’İ KALKINDIRMAK İSTİYORUM”
Başta Başbakanlık olmak üzere farklı yerlerde görevlerde bulunması nedeniyle geniş bir çevresinin oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Çaha, “O çevreyi kullanarak kendi memleketime hizmet etmek istiyorum. Çünkü bölgemizin devasa sorunları bulunmaktadır. Bu görevi Ankara’da ve İstanbul’da da yapabilirdim. Ama ben bu toprakların çocuğuyum ve kendi insanımın buna daha çok ihtiyacı var. Bu yüzden burayı istedim. Allah’ın izniyle hep birlikte el ele vererek farklı çalışmalar yapacağız. Hem gençlerimize hem kadınlarımıza yönelik işler yapacağız. Karadenizli kadınlar ipek halı dokumacılığı yapıyorlar, bunu biz de burada yapabiliriz. Bizim neyimiz eksik. Bir metrekarelik ipek halı 5-6 bin dolar civarında alıcı bulmaktadır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte kadınlara yönelik kapsamlı bir çalışma başlatacağız. Onların meslek edinmeleri, mikro kredi yoluyla iş kurmalarını ve ürettikleri ürünleri pazarda satmaları için alt yapı oluşturacağız” dedi.
“VAN VE ERCİŞ’İN TARİHİNDE ÇOK DEĞİŞİKLİK OLACAK”
Hizmet yapmak için siyaset vizyonunun geniş olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çaha, “Hiç kimseyi ayırt etmeden her türlü hizmete destek olacağız. Ama başkasının hakkını hukukunu gasp edene de dur diyeceğiz. Van’ı ve Erciş’i yatırım cenneti haline getirmemiz gerekir. Erciş Türkiye’nin en güzel kentleri arasında yer almayı hak ediyor. İnşallah Van’ı ve Erciş’i hakkettiği yere getireceğiz. Bize karşı çok güzel bir teveccüh var, hep birlikte burayı yatırım alanı haline getirmek için çabalamalıyız. Şu ana kadar 60 bin broşür dağıttık. 50 bin daha dağıtacağız. Sıfır oy aldığımız köylerimize dahi gideceğiz. Erciş’imizin her yerine her mahallesine gideceğiz. Ekipler oluşturduk, ekiplerimizde 7-8 kişi bulunuyor. Sadece dün 6 bin eve 10 bin broşür dağıtıldı. Benim yüküm çok ağır. Çünkü ben hem Van’da çalışıyorum hem de Erciş’te çalışıyorum. Önümüzde 15 gün kaldı tempomuzu daha da arttıracağız. Erciş ve Van’ın tarihinde çok değişiklik olacak. Erciş’ten güçlü çıkacağımıza inanıyorum. Güçlü gittiğimiz vakit burası ile ilgili her türlü desteği daha rahat talep edebileceğiz” açıklamalarında bulundu.
“HDP MAALESEF AYRIMCILIK YAPIYOR”
Yeni çıkarılan İç Güvenlik Yasası ile birlikte artık kimsenin kimseyi tehdit edemeyeceğini de vurgulayan Prof. Dr. Çaha, “HDP maalesef ayrımcılık yapıyor, kendinden olmayanlara karşı farklı muamelede bulunuyor. Ayrımcılık yapıyorsanız bu haksızlıktır; asla kabul edilemez ve sizin o görevde olmamanız lazım. Bakın bize oy çıkmayan köylerin altyapısı, suyu, taziye evi gibi birçok hizmet AK Parti eli ile ayrımcılık yapılmadan götürüldü ve götürülmeye de devam ediliyor. BDP veya HDP’nin bunu yapmaması lazım. Aksi takdirde kendileri zarar görürler. Halk onları seçtiği gibi göndermesini de bilir. Şayet herkese adil ve eşit mesafede durmazlarsa bir daha bu makamlara gelemezler. Yeni İç Güvenlik Yasası ile artık kimse kimseyi tehdit edemez ve tehdit içeren pankartlar asamaz. Bunu yapanlar tespit edildiği anda hapsi boylar. Başkale’de geçtiğimiz haftalarda milletvekili adayımız Faruk Alpaslan’a yapılan saldırıdan dolayı 5 kişi şu an içeride. Biz BDP’nin kalesi olan yerlere de gideceğiz. Gidişimizi tehdit veya meydan okuma olarak algılamasınlar, bunu demokrasinin gereği olarak yapacağız. Çünkü onlar bizlerin kardeşi. Bizim kıblemiz bir, peygamberimiz bir, camimiz bir, her şeyimiz bir. Bizi ayıran tek faktör siyasi görüşümüzdür bu da demokrasinin gereğidir. HDP’ye oy veren vatandaşlarımızı da gidip dinleyeceğiz. Ne ihtiyaçları var, ne tür beklentileri var gidip yerinde tespit edeceğiz” şeklinde konuştu.