Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 24 saat kesintisiz yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Kayseri’de kapalı yerleşim yeri yolu kalmadı. 492 yerleşim yerinde kapanan yollar birkaç kez açıldı ve vatandaşların mağduriyeti önlendi.
Geçen hafta başlayan kar yağışı özellikle ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerde etkili oldu. Kar kalınlığı Sarız ve Pınarbaşı’nın yüksek yerleşim birimlerinde 1 metreyi geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri 24 saat kesintisiz karla mücadele çalışması yaptı. Kayseri’nin 492 yerleşim birimini birbirine bağlayan yolların kar ve tipiden dolayı yeniden kapanması nedeniyle birkaç kez aynı yollarda karla mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri toplam 8 bin 571 km. yol açtı.
Sarız’ın yüksek bölgelerinde bulunan Gümüşali, Altısöğüt, Değirmentaş, İmirza mahalleleri başta olmak üzere yolları kapanan tüm yerleşim yerlerinde kar makineleri, greyder ve dozerler sürekli çalışarak vatandaşların ilçe ve diğer yerleşim yerleriyle bağlantısını açık tuttu.
VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Vatandaşlar yollarını açan ekiplere ve bu ekipleri göndererek köy yollarının sürekli açık tutulması talimatını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Gümüşali Mahallesi’nden İnönü Demir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını belirtirken Gümüşali Mahalle Muhtarı Mithat Özbekir yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Altısöğüt Mahallesi’nden Eşe Şahin ve Emel Koç da araçların sürekli yol açmak için çalıştığını ve mağduriyetlerinin giderildiğini belirtti. Değirmentaş Mahallesi’nden Osman Polat sıkıntı yaşadıkları an Büyükşehir ekiplerinin anında geldiğini dile getirirken İmirza Mahallesi Muhtarı Yunus Arık Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini mağdur etmediğini ve yollar kapanınca hemen açıldığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin kesintisiz yapmış olduğu çalışmalar sonucu Kayseri’de kapalı yerleşim yeri yolu kalmadı. Karla mücadele ekipleri açılan yollarda yol genişletme çalışmalarını sürdürüyorlar.