Eskişehir’in Beylikova ilçe merkezi ve ilçeye bağlı bazı mahallelerinde yaklaşık 18 bin 500 hektar alanda toplulaştırma çalışması yürütülüyor.
İlçe merkez ve ilçeye bağlı Akköprü, Yalınlı, Yeniyurt, Emircik , Yukarıiğdeağacı, Aşağıiğdeağacı, sultaniye, Rahmiye, Parsibey ve Uzunburun mahalleleri ile Alpu’ya bağlı Çardakbaşı mahallesinden oluşan alanda toplulaştırma çalışması yürütülüyor. Tarımla uğraşan üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak ve zaman ile iş gücünü daha etkin kullanmak amacıyla arazilerin bir parsele veya bir bölgeye toplanması temel amaç edinilerek toplulaştırma çalışması yapılıyor. Ayrıca ulaşım ve su yolu ihtiyaçları da bu düzenleme içerisinde hedefleniyor. Bölge için ihtiyaç duyulacak ortak kullanım alanları da bu düzenlemede dikkate alınıyor.
Belirlenen hedeflere ulaşmak için sırasıyla tapu kayıtları, halihazır, harita toprak etüdü, kadastro kayıtları derecelendirme, blok planlaması tamamlanırken, tercih alımı aşamasının ise 20 Şubat 2012 ile 20 Ağustos 2015 tarihleri arasında yürütüldüğü öğrenildi. Üreticilerin tercihleri dikkate alınarak parsellerin nasıl bir araya getirilmesi gerektiği ile ilgili birebir yüz yüze görüşmeler yapılırken, bu tercihlerin alımından sonra yeni yerlerin ilan edilmesi ve 15 günlük ilan süresinde itiraz hakları alınarak yeniden düzenleme yapılması planlanıyor. Ardından uygun bulunan düzenlemeler yapıldıktan sonra tekrar yeni düzenlemenin ilan edilmesi bekleniyor.