Eğitim-Sen Kırşehir Şubesinde 20. yıl için kutlama yemeği verilirken, yemeğe Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca katıldı.
Düzenlenen programda konuşan Kırşehir Şube Başkanı Osman Batı, "Örgütlenme ve mücadele eğitimi veren Eğitim-Sen’in kuruluşu kutlu olsun. Eğitim-Sen ve bilim emekçilerinin tamamı özlük hakları için sendikal mücadelenin üyelerimize ve dostlarımıza kültürel etkinliklerine önem vermektedir. Bilindiği gibi demokratik ilkelerle hak aramanın bir hak olduğunu ancak ülkemizde hak aramanın suç sayıldığı emekçilerin görevden uzaklaştırıldığı, sürgün edildiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, "Değerli dostlar Eğitim-Sen’in kuruluşunun 20. yılını hep birlikte kutlayacağız. Bir araya gelerek sohbet ederek gidişatı değerlendireceğiz. Türkiye’de öyle bir süreçteyiz ki, hepimiz biliyoruz ama siyaseten hiç birimizin bu da olur mu? diye düşüneceği pek çok şey AK Parti hükümeti tarafından hayata geçirilmeye çalışılıyor. Özellikle toplumun genişleştirilmesi ile ilgili süreçte emperyalizm ile liberalizm ile kapitalizm ile buluşan kendi siyasetini buluşturan buradan da kendi kafasındaki yaşam tarzını hayata geçirmeyi fırsat bilen bir iktidarla karşı karşıyayız. Gerçekten ülkemiz bunu hak etmiyor. Uyguladıkları politikaların her birini sizler de benim kadar sayabilirsiniz" diye konuştu.