LASTİK sektöründe 41'inci yılını kutlayan markası Lassa, uzun yol sürücülerini daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek için 5 yıl önce hayata geçirdiği 'Yola Sağlam Çık' TIR'ı, İzmit'te şöförlerle biraya geldi.
Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Arstaş TIR ve Kamyon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne gelen Lassa'nın 'Yola Sağlam Çık" tırı ekibindeki beslenme uzmanları sürücülere özel beslenme programları aktarırken, egzersiz danışmanları da uzun süre hareketsiz çalışma şartlarının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik ipuçlarını paylaştı.
Spor eğitmeni sabah uyanıldığında küçük egzersiz hareketleriyle kasları esnetmenin ve uzun yoldayken 2-4 saatte bir mola vererek, yürüyüş ve açma- germe hareketleriyle kasların kasılmasını önlemenin önemine vurgu yaparken; beslenme uzmanı ise aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması, bunların yerine daha hafif ve besin değeri yüksek gıdaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Etkinliğe katılan uzun yol şoförlerine özel tavsiyeler içeren bir sağlıklı yaşam rehberi de hediye edildi. Etkinlik boyunca şoförler tavla, langırt, lastik parkuru gibi etkinliklerle de stres atma fırsatı buldu.
'ŞÖFÖRLER KONTROLDEN GEÇİRİLİYOR'
Etkinlikte konuşan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman projenin ilk göz muayenesiyle başladığını söyleyerek, "Bu yıl TIR projemizde 5. senemiz. İlk olarak göz muayenesi olarak başladı. Göz muayenesi kontrolünde sürücülerde başka problemler olduğunu tespit ettik. Sürekli oturmaktan düzensiz beslenmenin getirdiği problemleri aşabilmek için farklı bir uygulama geliştirdik. Yaz aylarında üç ay boyunca kooperatif ve büyük filoları ziyaret edip burada özellikle şöförleri sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Beslenme alışkanlıklarını değiştirmeye çalışıyoruz. Fiziksel aktiviteler öğretiyoruz" dedi.
Bir gazetecinin otomobil ve metal sektöründeki fabrikalarda yaşanan kısa süreli direnişlerin lastik sektörünü etkilemesi yönündeki sorusu üzerine açıklama yapan Bayman, "Geçtiğimiz ay içersindeki üretimlerimizi etkiledi.Bizim planımıza göre geçen ay için yüzde 10 lastik satışının geride kaldığını söyleyebilirim" dedi.

FOTOĞRAFLI