Bayburt Ziraat Odası 25. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla Bayburt Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.
Mevcut başkan Abuzer Yıldırımtepe’nin güven tazelediği kongreye Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Milliyetçi hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç ve Bayburt Ziraat Odası delegeleri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Kongrenin bu bölümünde kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş şunları belirtti:
‘’Ziraat odası başkanımıza onun şahsında çok değerli yönetimine ve çok kıymetli çiftçi kardeşlerimize Bayburt tarımına, Bayburt’ta tarımsal üretime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Şunu ifade edeyim Bayburt Belediyesi olarak Bayburt’un tarımsal kalkınmasıyla ilgili, tarımsal üretimi artırma noktasında üzerimize ne düşecekse ziraat odamızın yanında olacağız.’’
Tarımsal Yerleşke Projesi Bu Yıl Başlayacak
‘’Kıymetli başkanım ifade ettiler. Bizim Bayburt Belediyesi olarak KUDAKA’da Bayburt’u temsil eden Bayburt Valiliği, Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yaklaşık 5 milyon TL bütçeli bir tarımsal yerleşke projemiz var. İnşallah bu projemizi sizlerinde desteğiyle sizlere hizmet etsin diye, Bayburt’umuza hizmet etsin diye bu yıl başlatıp Bayburt’umuza kazandıracağız.’’
Protokol konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Kongre sonunda mevcut başkan Abuzer Yıldırımtepe güven tazeleyerek yeniden Bayburt Ziraat Odası Başkanı oldu.