Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) üniversite öğrencilerinin meslekî becerilerine teknik desteklerle katkı sağlayacak.
Bitlis Eren Üniversitesi’nin Hüsrevpaşa Yerleşkesi’ndeki konferans salonunda, üniversite öğrencilerine yönelikkamu destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, KOSGEB Müdürü Fatih Kaya, SODES Temsilcisi Cevat Kaya, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Bitlis Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Yunus Ertan ve Uzman Kerem Akın katıldı.
Meslek hayatıyla tanışmak üzere olan son sınıf öğrencilerinin yoğunlukta olduğu toplantıda DAKA Bitlis Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Yunus Ertan; üniversitelerce verilen temel eğitimlere ek olarak alınacak diğer eğitimlerin iş hayatında öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirtti. Bu doğrultuda, öğrenciler, DAKA tarafından sağlanan; eğitim verme, kurumsal niteliği ve kapasiteyi artırmaya yönelik faaliyetlerin desteklendiği teknik destek programlarından üniversite aracılığıyla faydalanmaya davet edildi. Ayrıca, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın genel işleyişi ve 2015 yılında ilan edilmesi planlanan Mali Destek Programları hakkında bilgiler de verildi.
Kurum yetkililerince yapılan sunumların ardından söz hakkı alan öğrenciler, ilgili oldukları alanlarda yetkililerden daha detaylı bilgi aldılar.