AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Trabzon’da şoför esnafı ile yemekte buluştu.
Trabzon’da bir köfte salonunda gerçekleşen yemekte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon’da 24 gündür seçim çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı. Soylu "Çok büyük gayret gösteriyoruz, bazen caddelerde, bazen sokaklarda sizlerle selamlaşıyor, sizin o samimi, o güler yüzlü selamınızı alıyor biz de ona mukabele etmeye çalışıyoruz. Trabzon sokaklarını, ilçelerini arşınlamaya çalışıyoruz" dedi.
AK Parti iktidarında Trabzon’un çok büyük yatırımlar aldığını ifade eden Soylu, "13 ylda 13.5 katrilyon yatırım yapıldı. Hizmet bayrağı büyük bir anlayışla en yukarıya doğru çekildi. Bu büyük sorumluluk bizim omuzlarımızdadır. Trabzon’u, sizi mahcup etmeyiz, sizi yanıtmadık, biz buraya efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 4 yılın sonunda ‘iyi ki bu tercihi yapmışız’ diyeceksiniz. Ulaşımda, sağlıkta, bilişimde, eğitimde, adelette, sanayide, turizmde çok önemli hizmetler yaptık. Türkiye de Karadeniz de sesimizi duysun, Trabzon’u da uçuracağız, Türkiye’yi de. Çok değerli belediye başkanlarımıza, milletvekili arkadaşlarımıza, şuanda milletvekili olan Safiye Seymenoğlu’na ve burada bulunan çok değerli belediye başkanlarıma başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ortahisar Belediye Başkanımıza, hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Çok iyi bir kadroyla karşınızdayız. Partimizin sadakatini, anlayışını görüyoruz burada. Bir arkadaşımız milletvekilliğini bırakıyor, Safiye hanım, diğer arkadaşımız Ayşe hanım yan yana oturdular, beraberler, birler ve bu büyük davanın yarına taşınmasında aynı hassasiyet, kararlılıkla devam etmekte. Çok kıymetli değerli Nihat hocam burada, biraz önce Muhammet Balta buradaydı, Çevre ve Şehircilik esk bakan yardımcısı ve yine bizim eski il başkanımız Trabzon’u karış karış bilen arkadaşımız Adnan Günnar, önceki dönem ve bu dönemki milletvekillerimiz seçilecek milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız , il ve ilçe başkanlarımız bir büyük kadroyla hizmet kervanını yola koyduk. Trabzon’dan destek istiyoruz, sizden güç istiyoruz, yarının güçlü Türkiye’sine yürüyen güçlü bir AK Parti istiyoruz" diye konuştu.
Soylu, 11 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Mayıs’ta da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon’da olacağını da hatırlatarak “O bu ülkeye güç veriyor, bu ülkeye kuvvet veriyor, o milletine özgüven veriyor, o bütün Dünyadaki mazlumların ve mağdurların sesi oluyor. Bu yürüyüşü hep beraber yapacağız. Neymiş Tayyip Erdoğan niye meydanlara çıkıyormuş. Bizden Tayyip Erdoğan’ımızı kıskanmayın, Cumhurbaşkanımızı kıskanmayın. Bu ayın 22’sinde de kıymetli Başbakanımız Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da Trabzon’da olacak. Trabzon’da şenlik başlıyor, Trabzon’da hizmet başlıyor, Trabzon’da hizmet erleri bu ülkeye, bu vatana güzel Trabzon’umuza hizmet için büyük bir seferberliği yeniden 13 yılda olduğu gibi başlatıyor” şeklinde konuştu.
Yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmada “Belediye Başkanı olarak her zaman yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Siz biriktirdiğiniz tasarruflarınızı, mesleğinizi, alın teri ile birleştirerek ekmeğinizi kazanıyorsunuz. Sizler kamu görevi görüyorsunuz. Bu nedenle sizlerin ekmeğinizi kazanmanıza yardımcı olmak ve sizlere destek vermek boynumuzun borcudur. Sizleri hep sevdik. Sizlere hep güvendik. Her zaman yanınızda olduk. Sizlerde Türkiye’nin geleceği için, çocuklarımızın istiklali ve istikbali için 2015 Haziran seçimlerinde bütün çevrenizle birlikte Cumhurbaşkanımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanınız Sayın Ahmet Davutoğlu ile AK parti milletvekillerimiz ile şehrimizin evladı olarak buraya gelen Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu ile onun yanında 5 milletvekili aday adayı arkadaşı ile biz sizleri hangi siyasi eğilimi olursa olsun aynı sevgi ile kucaklayıp aynı hizmeti devam ettireceğinize burada eksikleri de tamamlayacağımıza söz veriyorum. 7 Haziran’da ben sizlere güveniyorum. Bizi lütfen mahcup etmeyiniz. Hep beraber birlikte omuz omuza Trabzon’umuzu ve Türkiye’mizi ileriye taşımaya devam edelim” ifadelerini kullandı.