Başarıdan başarıya koşan ve İl birincisi olarak Türkiye finallerinde Düzce’yi temsil eden Esentepe Ortaokulu yıldız erkekler voleybol takımına, aynı okuldan ikinci bir takım da eklendi. Okulun küçük erkekler voleybol takımı da Düzce’de yapılan okullar arası müsabakalarda birinci olarak Türkiye finallerine giden yolda Düzce’yi temsil etme hakkını kazandı.
Her iki takımda Düzce’de oynadıkları maçlarda rakiplerine bir set bile vermeden müsabakaları tamamlarken, büyük abilerini takip eden küçük erkekler takımının da, oynadıkları mükemmel voleybol ile uzun yıllar Düzce şampiyonluğunu kimseye bırakmayacakları fark edildi.
Düzce’de yapılan il birinciliği müsabakalarında, Esentepe Ortaokulu yıldız erkekler takımı sırasıyla, Özel Kültür Koleji, Bilgi Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu ve finalde de Hamiyet Sevil Ortaokulunu yenerek birinciliğe hak kazandı. Küçük erkekler takımı ise, sırasıyla Sancaklar Ortaokulu, Ercan Eker Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Çakırlar Ortaokulu ve Mehmet Akif Ortaokulunu yenerek İl birincisi oldu. Esentepe Ortaokulu Yıldız Erkekler takımı, İl Birincisi olarak Kırklareli’de yapılacak müsabakalara gitmeye hak kazanırken, küçük erkekler takımının ise Düzce’yi temsilen İzmit’e gideceği öğrenildi.