Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde son 48 saatte metrekareye 411.5 kilogram yağış düşerken, Döşemealtı Belediyesi ekipleri, sel sularının verdiği hasarları tamir etmeye çalışıyor.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamada, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de metrekareye düşen yağış bakımından ilk sırada yer aldığına dikkat çekti. Başkan Genç, "İlçemizde 48 saat içerisinde metrekareye yağan yağmur miktarı 411.5 kilogram civarında. Bu oranın bir çok ilimizin bütün bir yıl boyunca aldığı yağış oranından çok daha fazla olduğu görülmektedir" dedi.
İlçenin alt yapı konusunda eksiklikleri olduğuna da işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi:
"Antalya’nın merkez ilçelerinden Döşemealtı, yüzölçümü bakımından Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ve Aksu’dan daha geniş bir alana sahip dolayısıyla sorumluluklarımız da o oranda fazla. Halkımıza daha fazla hizmet götürmek ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve ASAT’ın da çabalarıyla alt yapı eksikliğimizi gidereceğimize inanıyorum."
Başkan Genç Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Çığlık Mahallesi Orta mevkinde kurdukları 2 metrelik set ve menfez uygulamasıyla dağdan gelen yağmur sularının mahalle merkezine ulaşmasının engellendiğini de bildirdi.
Ekiplerin halen Nebiler, Bahçeyaka, Bademağacı, Tomalar ve Yağca Mahallelerinin de evlerin bodrumlarına dolan suyun tahliyesini yaptığı ifade edildi.