Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen 5 projenin tanıtımı yapıldı.
‘Ekmeğimizi İsraf Etmiyoruz’, ‘Şehzadeler Seni Çağırıyor’, ‘Gönüllü Turizm Elçileri’, ‘Engelleri Kaldırıyoruz’ ve Aileler ve Öğretmenler El Ele’ projelerinin Macit Zeren Fen Lisesi Konferans Salonu’ndaki tanıtım toplantısına Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenler katıldı.
Amasya’da da 60 binin üzerinde öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyeti yürütüldüğünü, bu öğrencilerin gelişimi üzerinde Milli Eğitim camiası olarak önemli sorumluluklarının bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Güneş, “Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitim yapacakları ortamları hazırlayarak akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda gelişimlerine katkı sunmak önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu gün burada bilgi sunacağımız faaliyetlerimiz bu görevlerimizin önemli bir kısmını içermesi açısından önem arz etmektedir. Çünkü eğitim-öğretim dendiğinde çocuklarımızın, gençlerimizin sadece akademik açıdan gelişmesine katkı sağlamak anlaşılmaktadır ki bu tamamen yanlış bir algıdır. Testler arasında sıkışmış bir eğitim çalışkan başarılı öğrencilerimizde içine kapanıklık, toplumdan ve toplumun problemlerinden uzaklaşma, öz güvene ve duyarlılığın yok olması, sönük cesaretsiz ve rekabetten uzak bir birey olarak yetişmesine neden olmaktadır. Şayet çocuklarımız, gençlerimiz akademik başarıları düşük ise bu defa da dersten, okuldan, öğretmenden kaçan, bıkkın, yılgın, agresif, ele avuca sığmaz bir kişiliğin gelişmesi sonucunu ortaya çıkarmakta, kendisini göstereceği, bulunduğu ortamda varlığından hissettirmeye çalışacağı, geri dönüşümü zor oldukça anlamsız, olumsuz söz, davranış ve uygulamalara yönelebilmektedir” diye konuştu.
Yeteneksiz hiçbir ferdin bulunmadığına vurgu yapan Güneş, “Yeter ki o gençlerimizin duygularına, düşüncelerine hitap edelim var olan yeteneklerini keşfedelim. Bu amaçla hazırladığımız proje çalışmalarımız uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde olmak üzere devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu projelerimize ilimiz düzeyinde olabildiğince sayısal olarak fazla öğrencilerimizi, öğretmen ve personelimizi ortak etmek başlıca amacımızdır. Bugün burada arkadaşlarımız üç konuda bilgilendirme yapacaklardır. Bunlardan ilki Amasya Milli Eğitim Müdürlüğümüzün genel olarak proje faaliyetlerini aktaracaklardır. İkinci olarak devam eden ve sonlandırılan bazı projelerimiz konusunda da bilgilendirme yapacaklar. Üçüncü olarak ta Amasya il ve ilçelerimizi konu alan yerel 3 projemizin tanıtımını yapacaklardır. Uluslararası ya da Ulusal projelerimiz kadar yerel projelerimizi de önemsiyoruz. Çünkü doğduğu, büyüdüğü, havası, suyu, insanı, tarihi kültürü ile hem hal olduğu çevresini tanımayan, bilmeyen oradaki sosyal, kültürel, tarihsel, sanatsal çalışmalardan bihaber ve onlara duyarlı olmayan bir bireyin dünya meselelerini anlaması kavraması ve onlarla mücadelesi önemli ölçüde eksik kalacaktır. Milli Eğitim olarak bu çalışmalarımızı diğer birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri ile ortak yürütmekteyiz. Bazen çalışmalarımızda diğer kurum ve kuruluşlarımızdan destek alırken, birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerine de destek vermekteyiz. Ayrıca bu çalışmalarımızın başarıya ulaşmasında ilçe müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmen ve diğer personelimiz inde fedakar katkıları bulunmaktadır. Ben onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Proje koordinatörü Mustafa Örgüt de katılımcılara projeler hakkında detaylı teknik bilgi verdi.