SAMSUN CANLI HABER TV DE İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın bir parçasıdır. Dişimizle ilgili olan bir sorun tüm vucudu, kalbi, organları direkt olarak ilgilendirir. Her altı ayda bir hiçbir sorun olmasa dahi diş hekimlerine gidilmeli ve kontrol yapılmalıdır. Ağız ve diş sağlığına iyi bakan kişiler genel sağlık yönünden de gayet iyi durumda oluyor" dedi.

RAMAZAN AYI'NDA ÖNCE DİŞ KONTROLÜ YAPTIRMALIYIZ

Ramazan Ayı'nı sağlıklı bir şekilde geçirmek için diş kontrollerinin yapılması gerektiğini hatırlatan Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker,  "Ramazan Ayı'nda ağız ve diş sağlığımıza dikkat etmeliyiz. İnsanlar oruç tuttuğu için acil durumlarda iftardan sonra doktora gitmek zorunda kalıyor. Ramazan öncesi kontrol amacı ile diş hekimine gitmeliyiz. Ramazan Ayı'nı sağlıklı, sıhhatli, ağrısız bir şekilde geçirmek için kontrollerimizi yaptıralım ve gerekli dolgularımızı tamamlayalım" diye konuştu.

AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİNE DİKKAT ETMELİYİZ!

İftar ve sahurdan sonra mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğini hatırlatan İlker, "Ramazan Ayı'nda hurma, zeytin gibi çekirdekli ürünler tüketirken ve iftarda aceleyle yamek yerken protez ve diş kırılmalarına çok rastlanıyor. bunları tüketirken biraz daha dikkat etmeliyiz. Gece sahurdan sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamamız gerekir. Bu fırçalama hem gece sahurda hemde akşam iftardan sonra düzenli olarak yapılmalı ve en az iki dakika sürmeli.  Kendi dişlerimize baktığımız kadar ağızımızda protez var ise bunlarında bakımını yapmalıyız. Takıp çıkartılan protezlerde yemeklerden sonra mutlaka özel fırçası ile temizlenmeli.  Mümkünse eczanelerde satılan özel tabletlerin içinde bir kaç saat bekleterek, koku yapmadan kullanabiliriz" dedi.

AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK MÜMKÜN!

Uzun süre birşey tüketmediğimiz zamanlarda ağız kokusunu önlemenin mümkün olduğu söyleyen Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Tüm bu yaptıklarımızı birde ağız kokusunu önleme yönünde çok öenmli bir etkinliği var. İnsanlar oruç tuttuğu zaman uzun süre birşey tüketmiyor ve ağız kokuları daha çok olabilir. Ramazan Ayı'nda dişlerimizin bakımını güzel yapar ve yatmadan önce dişlerimizi güzel fırçalarsak ağız kokusunun da önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.

Haber: Selahattin ÇEKİÇ / SAMSUNHABER.TC