KADİR Gecesi'nde Sultanahmet Camii vatandaşların akınına uğradı. Sultanahmet Meydanı'nda iftar yapan vatandaşlar, camide teravih namazı kılıp, ibadetlerini yerine getirdi.

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde Sultanahmet Meydanı adeta vatandaşlarla doldu taştı. Akşam saatlerinde meydandaki çimenlerin üzerinde yer sofrası kuran yüzlerce kişi, burada iftar yaptı. İftarın ardından da, çok sayıda kişi teravih namazı için Sultanahmet Camii'ne akın etti. Caminin içerisinde ve avlusunda yer kalmayınca, bazı vatandaşlar namazlarını çimlerin üzerinde kılmak zorunda kaldı. Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim okudu, Mevlid-i Şerif dinledi, bol bol dua edip af diledi. Ayrıca ibadet etmek için camiye gelenlere lokum ve su ikramı da yapıldı.

"BARIŞ OLSUN, DOSTLUK OLSUN"

Irak'tan gelen ve vatandaşlara lokma dağıtan bir kişi, "Allah bütün Müslümanları bir etsin ve bütün savaşları durdursun. Kadir Gecesi nedeniyle hayır için lokma dağıtıyorum. Umarım benim ve buradaki bütün insanların duaları kabul olur. Barış olsun, dostluk olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI