Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Muğla ilçelerindeki üç ayrı olayda üç kadının öldürülmesini protesto edildi.
Ortaca Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe sendika üyelerinin yanı sıra CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis Üyeleri CHP İlçe Başkanı Mehmet Serkaya ve vatandaşlar katıldı.
Grup adına açıklama yapan Nuri Demir; "Muğla’da Funda 23, Menekşe 26, Ayfer 39 yaşında katledildi. Üçü de en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmelidir. Muğla’da daha bir hafta öncesine kadar bizlerle birlikte yürüyen kadınlardan üç tanesi katledildi, biliyor musunuz? Funda 23, Menekşe 26, Ayfer 39 yaşındaydı. Üçü de en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi. Tıpkı Muğla’da daha önce öldürülen Sedef ve Zübeyde; Türkiye’deki en yakınındaki erkekler tarafından öldürülen yüzlerce kadın gibi. Yaşamımız tasarlanmış, sistemli muhafazakâr politikalarla her geçen gün daraltılırken; çalışma yaşamından uzaklaştırılırken, daha çok çocuk doğurmamız istenirken, istemediğimiz gebelikleri sonlandırmamız yasaklanırken, evcilik oynaması gereken çocuklarımız evlendirilirken, yerimiz devletin ataerkil eliyle evlerimiz olarak işaret edilirken, sadece Muğla’da değil, her yerde, her gün kadın kardeşlerimizi öldürenler biraz daha cesaret kazanıyorlar. Katillerin kimi traş olduğu için, kimi takım elbise giydiği için, kimi iyi bıçak kullanarak acı çektirmeden öldürdüğü için, kimi de erkekliğine laf edildiği için ceza indirimiyle mükâfatlandırılıyorlar” dedi.
Sloganlar atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
- OLAYLARIN GEÇMİŞİ
Milas’ta 27 Mayıs’ta boşandığı eşi Ayfer Gökmen’i av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen Hasan D, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim olmuştu. Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki bir sitede de 31 Mayıs gecesi Funda Altınbezer’i tabancayla öldürdüğü iddia edilen Muhsin Kızan’ın, daha sonra aynı silahla intihar ettiği öne sürülmüştü. 1 Haziran’da ise Ali Rıza Y, Ortaca’daki evlerinde eşi Menekşe Y’yi boğarak öldürdüğünü polise itiraf etmişti.