İzmir Valiliği’nin kamu çalışanlarına yönelik düzenlediği "Kadın Dostu Kentler Eğitim Programı" Urla ilçesinde gerçekleştirildi.
İzmir Valiliği Koordinasyon Kurulu bünyesinde düzenlenen Kadın Dostu Kentler Eğitim Programı kapsamında Urla ilçesi 30 ilçe arasından pilot bölge seçildi. Eğitim programının ilki ise Urla İskele Urit Restoran’da gerçekleşti. Programa, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel ve bürokratlar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Erkek Eşitliği Birimi Uzman Sosyolog Sevinç Kara önderliğinde yapılan programda, toplumsal cinsiyet, şiddet ve etkileri, şiddetle mücadele mekanizmaları gibi çok sayıda konulara değinildi.
Urla Belediye Başkanı Uyar, kadınların toplumda önemine değinerek, "Kadını önce evden çıkaracak, sosyal ve ekonomik hayata adapte ederek, toplumdaki yerini güçlendirecek ve ülke yönetimine dahil edecek çalışmalar gerçekleştirmek benim kadınlara olan borcumdur” dedi.
Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise, şunları kaydetti:
"Kadınımızı eğitirsek, kadınımızı sosyal hayatta daha güçlü donatırsak, ekonomik üretim ayağında ciddi anlamda yer almasını sağlarsak, kadınlarımızın bu toplum da daha güçlü olmaları için desteklemiş oluruz. Sadece Urla’da ya da sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de kadının daha güçlü konuma gelmesi adına çalışmalar yapmak gerekiyor."