Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.
Ticaret ve Sanayi Odası’nın üniversitenin her türlü etkinlik ve projesine destek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’da üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına her iki kurumun da önemli projeler gerçekleştirdiğini söyledi.
Hızla değişen ve dönüşen dünyada her kurumun ayakta kalmak, büyümek ve küresel aktörler olarak faaliyet gösterdiği sektörde yer almak için Ar-Ge faaliyetleri yaparak yüksek katma değerli, marka ürünler üretecek teknolojiye sahip olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda da üniversite-sektör işbirliğine önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, TSO ile yaptıkları işbirliğinin bu çerçevede çok önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi.
Ziyarette bu yıl ilk kez öğrenci alan İİBF-Bankacılık ve Finans bölümü tarafından Nisan ayında gerçekleştirilecek olan ve katılım bankacılığının mevcut durumu ile ileriye dönük projeksiyonların ele alınacağı “Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar” isimli etkinliği birlikte düzenlemekten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Alkan, ayrıca 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında üniversite ev sahipliğinde düzenlenecek olan 19. Finans Sempozyumu hakkında da bilgiler verdi.
Türkiye’de tek olan bu sempozyuma Çorum’a yakışır bir ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Alkan, kendilerine destek veren Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, oda yönetimi ve üyelerine teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, üniversite ile TSO’nun en önemli projenin Teknokent olduğunu ifade etti.
Kamu kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliklerinin yanı sıra Hitit Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerle birlikte toplumla her anlamda iç içe olan bir üniversite olduğunu belirten Başaranhıncal, birlikte yapılacak tüm etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.
Çorum’a güç ve katma değer sağlayan TSO-Üniversite işbirliğinin her geçen gün artarak devam edeceğinin altını çizen Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi’nin iş dünyasına ve Çorum’a gösterdiği yakın ilgiden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.