Bitlis Belediyesi ve UNİCEF tarafından yürütülen ‘Çocuk Dostu Şehirler Projesi’ kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.
Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, UNİCEF Türkiye Temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, bazı STK temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, Türkiye’de UNİCEF tarafından yürütülen bu projede 10 il arasında olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Olan, “UNİCEF ve Bitlis Belediyesi tarafından yürütülen ‘Çocuk Dostu Şehirler Projesi’nde 10 ilden biriyiz. Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz. Toplumun dezavantajlı grubu olan çocuklarımıza yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Bitlis’te nüfusumuzun yarısı 0-19 yaş grubu olan çocukları oluşturuyor. Dezavantajlı olan bu grubun avantajlı hale getirilebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Burada çalışan ekibin işi çok zor. Beslenme, oyun alanları, gelişim gibi alanlarda çalışmalar yapılıyor. Bugün bu çalıştayda bu konuların yanı sıra bölgemizde son 40 yılda yaşananlardan dolayı en fazla etkilenen çocuklarımız için en iyiyi aramaya çalışacağız” dedi.
Olan, bölgede anadilde eğitim, göç, çatışma ortamları gibi konuların da ciddi sorunlar oluşturduğuna değinerek, “40 yıllık çatışma ortamında en fazla çocuklarımız etkilendi. Ölenlerin büyük kısmı çocuklardan oluşuyor. Bundan sonraki süreçte oluşturulması için teklif sunacağımız çocuk kampusları olacak. Bu kampuslarda çocukların ilgi alanları belirlenip ona göre eğitim almaları sağlanabilir. Bu konuları bugün akşama kadar burada tartışacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından UNİCEF Türkiye Temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, proje hakkında sunum yaptı. Çalıştay oluşturulan grupların çalışmaları ile devam etti.