Yunusemre Belediyesi, ilçeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Yunusemre Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği yaptı. Muhtarlarla yapılan istişare toplantısında talepler alınırken projeler de masaya yatırıldı.
Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Hakan Akgöl ve Yunusemre ilçe daire müdürleri katıldı.
İlçe kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getiren toplantıda sorunların çözümü ve yapılacak olan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Muhtarlar elde ettikleri bilgiler doğrultusunda köprü görevi görüp, projeleri hakkında vatandaşlar ile görüşerek yapılması istenilen çalışmaları belediye ulaştıracak. Yapılan toplantılar sonucu Yunusemre ilçesinde kırsal ve merkezdeki mahallere yönelik projelerin hayata geçirilmesinin yanı sıra vatandaşlara yönelik daire müdürlerinin imkanları kullanılarak iş kurma eğitimleri ve sonrasında destek verilecek.
“İLÇEYİ KALKINDIRMAMIZ GEREKİYOR”
Muhtarlar toplantısının ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “89 tane mahallemiz olduğu için üç etap şeklinde karar verdiğimiz toplantıların ikincisini gerçekleştiriyoruz. Esas amacımız özellikle kırsalda mahallelerimizde gerek Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve gerekse belediyemizin bütçe imkanları içerisinde yapabileceğimiz kalkınma hamleleridir. İş ve meslek edindirme çalışmaları tarımsal destekler, hibe desteklerin neler olabileceğini bu konuda muhtarlarımızın taleplerini toplayacağız. Genel olarak Yuntdağı bölgemizi merkez ile birlikte kalkındırmak ve geliştirmek. Bazı çalışmalara başlanıldı. Antep fıstığı konusunda çalışmalarımız var. Vatandaşın talepleri doğrultusunda ilçeyi kalkındırmamız gerekiyor. Mahallerin başka sorunları da varsa daire müdürleri ile çözülecek” şeklinde konuştu.
DEVLETİN HER İMKANI VATANDAŞLA BULUŞACAK
Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, yapılan çalışmalar ile her geçen gün daha ileriye gidildiğini belirterek,“İhtiyaç sahibi gençlere kadınlara yardım etmemiz gerekiyor. Kamu hizmeti ötesinde insanların devletin imkanlarından bire bir istifade etmesi lazım. İş arayan ayakta durmakta zorlanan insanlarımız var ise biz ulaşamıyorsak bunun sorumlusu biziz. Devletimizin geniş imkanlarını vatandaşlara anlatmalıyız. Her muhtar arkadaşımız kendi mahallesi ile ilgili sorunları ve projeleri bizlere aktarmalıdır. Böylece aldığımız notlar sonucu hızla çalışmaya başlamalıyız” dedi.
VATANDAŞA İŞ KURMA ALANINDA KOLAYLIK
Eskiden beri yapılan yardımların dışında vatandaşların kendi ayakları üzerinde durabilecek işleri yönlendirme taraflarının da olduğunu dile getiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ayşe Çukurova, “Vatandaşlarımıza kendisini ve ailesinin geçimini sağlayacak iş imkanları da sağlayabiliyoruz. Bunlar gelir getirici projeler adı altında hem kırsal hem de kentsel kesimi ilgilendiriyor. Kişilerin iki yıl ödemesiz ve faizsiz ödemeler şeklinde koyulan iş teklifleri var. Başvuru yapılabilmesi için proje bireye uygun ve pazarlama imkanları olmalıdır. Yapılacak iş ile ilgili deneyim ve tecrübenin yanında elinde belgesi olması gerekiyor. Sertifikası olamasa bile eğitimler vererek vatandaşlarımıza iş sahaları açılabilir. Kırsal alana yönelik iş imkanları var. Seracılık, fidan yetiştiriciliği, bitki üretimi, kültür mantarı yetiştiriciliği, ceviz, fıstık yetiştiriciliği ve çilek yetiştiriciliği olabilir. Çoğunlukla hayvancılık ile geçinen mahallelerimizi de koyun keçi yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği gibi birçok iş alanı olabilir. Kentsel alanda iş kurma projelerimiz de var” diye konuştu.