Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mehmet Teymur’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gaziantep’in sanayi alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep’te görev yapmanın kendisi için önemli olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunan Gaziantep’in ihracat alanındaki başarısının da küçümsenemeyeceğini belirtti. GAİB Hizmet binasının da Gaziantep’e yakışan bir bina olduğunu sözlerine ekleyen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, eğitime sağlanan desteklerden dolayı da Başkan Çıkmaz’ı kutladı.
Gaziantep’in ihracatta altıncı sırada yer aldığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2015 hedeflerini tutturabilmek için gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmaların ülke tanıtımında da önemli rol oynadığını ifade etti. Türkiye’nin hızla gelişip kalkındığını sözlerine ekleyen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAP eylem planının hayata geçmesiyle bölgenin daha çok güçleneceğini de belirterek, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan GAP eylem planının hayata geçmesiyle bölgede ekonomik anlamda çok önemli gelişmeler yaşanacaktır. Devletin bu bölgeye GAP eylem planı çerçevesinde yapacağı yaklaşık 26 milyar 688 milyon lira yatırım yanında özel sektörden gelecek olan yatırımlarda dikkate alındığında Güneydoğu Anadolu sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun ve dünyanın en önemli üretim, ticaret, sanayi ve ihracat merkezi konumuna gelecektir. Bizlerde bunları göz önüne alarak tanıtım gruplarımızla birlikte ürün tanıtımlarımızı 7 kıtada ve birçok ülkede gerçekleştirirken ihracatımızı arttırmanın yollarını da arıyoruz. Diğer taraftan birliklerimiz üyelerinin birçok konuda bilgilendirilmesini sağlarken ara eleman sıkıntılarının çözülmesi yönünde de adeta bir okul gibi görev yapmakta ve çeşitli eğitimlerle ara eleman yetiştirilmesinde önemli roller üstlenmektedir. Sizlerin de bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyoruz” dedi.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ise Gaziantep’in halı sektöründe moda ve üretim merkezi haline geldiğini ifade ederek, “Dünyanın en önemli halı üretim merkezi olan Gaziantep’te dokunan makine halılarının ihracatına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışı fuarlarında stantlar açarak yeni pazar arayışımıza devam ediyoruz. Birkaç gün önce Çin’de gerçekleştirilen bir fuar katılarak uzak doğu pazarımızı güçlendirmeye ve yeni halı trendlerini yakından gördük. Bölgenin ve Türkiye’nin en fazla halı ihracatını biz yapıyoruz. Modern tesislere sahip firmalarımız sektöre damgasını vurmuştur” dedi.
Tekstil ve Hammadeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mehmet Teymur da tekstil sektörünün Gaziantep’te geldiği nokta ve yapılan ihracatlar hakkında bilgiler verdi.