Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatör Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin değişik mahallelerindeki asfaltlama, temizlik, sinekle mücadele, mezarlık ve peyzaj çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürü Erkan Arıcı, ilçede hizmetlere hız verdiklerini söyledi. Yasa gereği 15 metrenin üstündeki cadde ve bulvarların sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu hatırlatan Arıcı, "İlçeden geçen başta D-400 Karayolu ile Erdemoğlu Bulvarı olmak üzere, diğer önemli caddelerin temizliği ile orta refüj ağaç ve çiçek bakımı, sulama çalışmaları periyodik olarak devam etmektedir" dedi.
Erdemli’ye bağlı mahalle muhtarları ile de sürekli biraraya geldiklerini ve taleplerini aldıklarını ifade eden Erkan Arıcı, "Erdemli Koordinasyon Şube Müdürlüğümüz tarafından Erdemlili hemşehrilerimizin sineksiz bir yaz geçirmesi için, bütün mahallelerimizde, kanallarda, köprü altlarında, evlerin bodrumları ile sazlıklarda ilaçlama ve dumanlama çalışmalarını sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar yapıyoruz. Allah’ın izniyle, bu yaz Erdemli’de hiçbir vatandaşımız, sinekle ilgili bir sıkıntı yaşamayacak" dedi.
Birçok mahallede de asfalt yama ve sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirten Erkan Arıcı, "Bu hafta Ayaş Kanlıdivane yolu, Çanakçı, Karaahmetli, Poşlu başta olmak üzere birçok mahallemizde asfalt yama çalışmalarını yaptık. Çiriş-Üçtepe arasındaki serpme çalışması biterken, Sıraç-İçme arasındaki 11 kilometrelik yolun asfalt altı malzeme çalışması devam etmektedir" diye konuştu.
Başkan Burhanettin Kocamaz’ın talimatları ve desteği ile Erdemli’de çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve süreç içinde bu hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydeden Arıcı, "Söz konusu hizmetleri yerine getirmek için, bizlerden desteğini hiçbir şekilde eksik etmeyen Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, tüm Erdemli halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetler için Başkan Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt ve Sıraç Mahalle Muhtarı Ali Külbay da memnuniyetlerini dile getirdi.
Muhtarlar, "Şu anda yapılan hizmetlerle, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığımızı anladık. Büyükşehir’in bu imkanlarından bizlerin de yararlanmasını sağlayan Başkan Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederken, zamanla her şeyin daha da güzel olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.