Düzce Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanatın Gerekliliği” konulu panel, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Panele, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yıldız Doyran Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesini kurulmasında emeği geçen yöneticilere teşekkür etti. Prof. Dr. Emine Yıldız Doyran, paneli düzenlemelerinin nedeninin Fakültenin gençlere tanıtılması olduğunu söyledi. Sanat hakkında alışılagelmiş görüşlerden biri olan sanat sanat içindir anlayışının sanat herkes içindir şeklinde değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Heykel sanatının 25 bin yıllık geçmişi olduğunu belirterek sunumuna başlayan Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, insanoğlunun inanç sistemini heykellere yansıttığını söyleyerek geçmiş dönemle şimdiki dönem heykel sanatı arasındaki farkları örnekler eşliğinde açıkladı.
Yrd. Doç. Dr. Fatma Keçeli Demirkol, Sinema, Tiyatro ve Edebiyatın birbirinden beslenen sanat dalları olduğunu belirterek, “Sanat dünyayı değil ama insanı değiştirecektir” diyerek sanat akımlarının dünyayı güzelleştireceğini ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Burhan Yılmaz, sanatın toplumsal faydası ve hatırlatıcı özelliklerine vurgu yaparak sanatın hem bireyi hem de toplumu gelişmeye sevk ettiğini, topluma ve bilime açıklık getirdiğini sözlerine ekledi.
Sözlerine müziğin hayatımızdaki önemini anlatarak başlayan Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir, müziğin gerek tiyatroda gerekse sinemada korkuyu, heyecanı, duyguyu, ve acıyı hissettirmek için kullanıldığını belirtti. Gelecek eğitim öğretim yılında genel seçmeli ders sayısını arttırarak çok daha fazla öğrenciyle buluşmak ve gençlere sanatı öğretmek istediklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.
Soru-cevap şeklinde devam eden panel, teşekkür belgelerinin takdiminin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.