Aralık ayında düzenlenecek Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2’nci İş ve Yatırım Forumu, 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 11:00’de TOBB İkiz Kulelerde düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak.
Basın toplantısına; TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) Genel Sekreteri Abdurrahman Al Naqi ve IFP Katar Direktörü Goerge Ayache katılacak.
Forum ile, Körfez işadamları ile Türk iş dünyası arasındaki ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırması, aynı zamanda yeni işbirliği ve yatırım olanakları açmasının beklendiği ifade edildi.
KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN FORUMA GENİŞ KATILIM BEKLENİYOR
Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2’nci İş ve Yatırım Forumu; TOBB ve FGCCC işbirliğinde, IFP Katar organizasyonu ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) desteğiyle 9-10 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman ve Kuveyt’in ticaret ve sanayi odaları, birlik ve federasyonlarının oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu ile düzenlenecek olan İş ve Yatırım Forumu’na Türkiye ve Körfez ülkelerinden iş ve finans dünyasından geniş bir katılımın beklendiği belirtildi.
Altyapı, mega projeler, teknik müşavirlik, tarım, gıda güvenliği, yenilenebilir enerji, petrol ve gaz sektöründe karşılıklı işbirliği imkanları, şirket kurma koşulları ve kadın girişimciliği teşvik konularının da ele alınacağı forum da ayrıca firmalar arasında eğitim, lojistik, tarım, gıda, bankacılık ve finans, petrol, gaz, enerji, sağlık turizmi, altyapı ve teknik müşavirlik ve savunma sanayi sektörleri başta olmak üzere ikili iş görüşmeleri yapılacak.