Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzincan Dernekleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi’nin de katkıları ile düzenlenen “Erzincan’ın Dünü Bugünü ve Yarını” konulu panel yüksek bir katılım ile Ankara Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşti.
Düzenlenen panele, Eski Bakanlardan Hasan Basri Aktan, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Çorum Valisi Ahmet Kara, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhittin Kalbur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yarımcısı İsmail Yücel, Ulaştırma Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Mustafa Fırat, ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz ve Ankara’da yaşayan sanayici ve işadamlarının yanı sıra çok sayıda Erzincanlı katıldı.
Panele davetli olan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise yurtdışı seyahati sebebi ile panele katılamadı ve bir mesaj göndererek katılımcıları ve organizasyonu tertip edenleri tebrik etti.
Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonunda 28 Şubat 2015 Cumartesi günü gerçekleşen panel, Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz’ın açılış konuşması ile başladı. Erzincan’ın ihtiyaç duyduğu atılımı yakalamak üzere bir katkı sunmak istediklerini ifade eden Ayvaz, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlyas Çapoğluna ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhittin Kalbur’a katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye organizasyonun ortağı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhittin Kalbur geldi. Erzincan ticaretinin ve sanayisinin sesi olan bir yapı adına, il dışındaki Erzincanlıları şehirlerine yatırım yapmaya davet eden Kalbur, il dışında yaşayanların önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek gurbette yaşayan Erzincanlıların Erzincan’a her konuda destek olmalarını, gerek gurbette olan Erzincanlıların, gerekse Erzincan’da yaşayan vatandaşların Erzincan için taşın altına artık ellerini değil bedenlerini koyması gerektiğinin altını çizerek katılımcılara Erzincan’ın ekonomik, ticari ve kalkınma projeleri hakkında bilgiler verdi.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da yaptığı konuşmada, kentlerin kalkınmasında üniversitelerin payının çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Erzincan Üniversitesinin, ülkemiz üniversiteleri içerisinde hak ettiği yere gelmek için hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Prof. Dr. Çapoğlu, bu tür çalıştayların önemine vurgu yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, gurbetteki Erzincan’lılara memleketleri ile bağlarını koparmamalarını ve şehirde bir dikili taş olsun, bir ağaç olsun küçük bir yatırım yapmalarını istedi. Başsoy: “Çocuklarınızı Erzincan’a gönderin. Ben ağırlayacağım. Memleketlerini tanısınlar. Bu şehir kaliteli göçü dışarı veriyor ve yerine kalitesiz göç alıyor” dedi.
Açılış konuşmaları, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın katılımcılara hitabı ile son buldu. Vali Kahraman Ankara’da Erzincanlılara hitap etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. 2023 yılı hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen ülkemizde, Erzincan’ın da sahip olduğu potansiyelleri harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Kahraman, Erzincan’a yatırım yapmak isteyenlere her türlü altyapıyı sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Katılımcıların konuşmaların ardından panele geçilmesi üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi akademisyenlerinden Prof Dr Ercan Beyazıtlı’nın yönettiği panele, Erzincan Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Fahri Taş Erzincan’ın Kurtuluşu konusunda, Dr. Hüseyin Ağca Erzincan’ın Kültürel ve Sosyal Yapısı konusunda, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kalbur Erzincan Ekonomisi konusunda, KUDAKA Erzincan Yatırım Ofisi Koordinatörü Fatih Sert Erzincan’da Tarım ve Turizm Konusunda ve Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Osman Demirdöğen Erzincan’ın Ekonomik Vizyonu konusunda katılımcılara sunum yaptılar.
Panelin bitiminde bir araya gelen Erzincanlılar, yöresel ikramlar eşliğinde sohbet ederek hasret giderdiler.