Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı Abdulahat Arvas, seçim çalışmaları çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etti.
STK’ların bir kentin gelişmesinde önemli kuruluşlar olduğunu belirten Arvas, "Sivil toplum kuruluşları, birbirinden çok farklı alanlarda bile örgütlenebilen kuruluşlardır. Bu mekanizmalarda gönüllülük esastır, menfaat aranmaz. Her ne kadar kuruluş amaçları ve faaliyet alanları farklı olsa da ana hedefleri toplumsal sorunlara çözüm bulmaktır. Bunu yaparken de, toplumsal barışın sağlanması, yardımlaşmanın geliştirilmesi, yoksulluğun önlenmesi, şehrin gelişmesi ve buna benzer birçok konuya katkıda bulunmaktadırlar. Bu sebeple bence kardeşlik ve barış projesinin taşıyıcı kolonlarından birisi STK’lardır. Kardeşlik projesinin nihayete ermesinde STK’ların önemli bir rolü olacaktır" dedi.
Açıklamalarında kendisinin de İslami ve insani birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptığını dile getiren Arvas, “Bizim böyle sivil kuruluşlara ihtiyacımız var. Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Onlar, bölgemizin gelişimi, kalkınması ve toplumsal barışın sağlanması için seçilmişler, atanmışlar. STK’lar, kanaat önderleri, iş adamları ve diğer tüm paydaşlarla beraber herkes üzerine düşeni yapıp meselenin bir tarafından tutarak katkı sunmalıdır" ifadelerini kullandı.
İleriki günlerde kutlanacak olan Nevruz Bayramı’nın Van için, bölge için ve Türkiye için bir milat olması dileklerinde bulunan Arvas, “Dağlardaki karlar eridikçe kin, nefrette ve hasette erisin. Karlar toprağa bereket, kardeşliğimiz de tüm dünyaya örnek olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmalarında herkesten ve herkesimden destek istediklerini de sözlerine ekleyen Arvas, “Partimiz bize bu hakkı tanır ve milletimizde bizi seçerse, bizlerde bu sivil toplum ruhunu meclise taşıyacağız" dedi.