Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin (ŞUFSAD), hayatın içinden en güzel karelerin yer aldığı “Kadrajda Sanat Var” adlı sergi Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı.
Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da Balıklıgöl’ü, kalesi, camileri, Haleplibahçe mozaikleri, çarşı ve hamamları, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’si, Harran’daki arkeolojik kalıntıları ve kümbet evleriyle birbirinden değerli tarihi ve turistik zenginliklerinin fotoğraflandığı sergi büyük ilgi gördü. “Kadrajda Sanat Var” sergisinde, Şanlıurfa’nın tarihsel değerlerini yansıtan unsurların yanı sıra şehir yaşamının içinden çarpıcı kareler de yer aldı. Bazen Şanlıurfa’nın taş evlerinin duvarına yaslanmış bir çocuk yüzü, bazen de akşam güneşinin Balıkgöl’e yansımasıyla oluşan renk cümbüşü, sergideki fotoğrafların konusunu oluşturdu.
Açılışa, Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı katıldı. Piazza ziyaretçilerinin ilgiyle gezdiği sergi 1 Mart’a kadar açık kalacak.