Kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan ve yüzlerce aracın mahsur kaldığı Akhisar-Balıkesir karayolunda ulaşım tek taraflı olarak sağlanıyor. Manisa’dan Balıkesir istikametine giden araçlar Kırkağaç kavşağında geri döndürülürken, 3 gündür bekletilen TIR şoförleri duruma isyan etti.
Akhisar-Balıkesir karayolunda ulaşım tek taraflı olarak sağlanıyor. Akhisar’dan Balıkesir istikametine gitmek isteyen araçlara izin verilmezken, Balıkesir’den Akhisar’a doğru trafik akışı kontrollü bir şekilde veriliyor. Kapanan yol nedeniyle Akhisar’ın çıkışında kilometrelerce uzunluğunda TIR ve kamyon kuyrukları oluşurken, sürücüler uluslararası bir yolun trafiğe kapatılmasına anlam veremediklerini belirterek duruma tepki gösterdi.
Bazı TIR şoförleri 3 gündür aynı yerde mahsur kaldıklarını belirterek, “3 gündür buradayız. Cebimizde 5 lira kaldı. 2 bin liraya aldığım nakliye için sadece burada bin 500 lira harcadım. Uluslar arası bir karayolu dünyanın hiçbir yerinde trafiğe kapatılmaz. Ne Uganda’da ne Senegal’de ne de Bangladeş de. Birileri çıkıp da yol trafiğe açık demesin” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Manisa’dan Balıkesir yönüne gidişler alternatif yollardan verilirken, trafik polisleri sık sık Balıkesir istikametinin trafiğe kapalı olduğunu belirterek sürücülere uyarılarda bulundu.