Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli personele, silah bilgisi ve atış talimi eğitimi verildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman Muhafaza Memurlarına ve Orman İşletme Şeflerine silah eğitimi ve atış talimi konularında Kütahya Emniyet Müdürlüğü personelince eğitim semineri düzenlendi.
Orman Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü’nden Eğitim Şube Müdürü Şenol Bezek tarafından verilen eğitim semineri 5 gün sürdü.
Sabah Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda teorik ders, öğleden sonra ise Hacıazizler Polis Atış Poligonu’nda pratik eğitim verildi.
Seminere Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, bölge müdür yardımcıları, işletme müdürleri, orman işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.
Eğitimlerde teorik olarak silah bilgisi, atış teknikleri ve nişan alma, silah arızaları ve bakımı hakkında bilgi verildi. Pratik ders bölümde ise silah atış talimini uygulamalı olarak gösterildi.
Seminerin sonunda katılımcılara Bölge Müdürü İbrahim Ergüven tarafından katılım belgesi verildi.
Bölge Müdürü İbrahim Ergüven eğitimin önemli katkılar sağladığını belirterek, “İnşallah hiç kimse kullanma ihtiyacı hissetmez ama koruma görevimiz, adli görevimiz olduğu için de bütün arkadaşlarımız bunu taşımakla görevli. Bunu taşırken de güvenli kullanmasını, tehlike arz etmeden kullanmasını bilmek gerekiyor. Bu eğitimi verdiği için Emniyet Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. (EFE)