ORDU (AA) - Ünye Belediyesi ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde proje döngüsü eğitimi verildi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Rifat Hısarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim faaliyetlerine Ünye'nin yanı sıra Akkuş, Çaybaşı ve İkizce Kaymakamlıkları, belediye ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ünye TSO Başkanı Durmuş Zor, başta Ünye olmak üzere birçok ilçenin proje desteklemelerinden yeterince yararlanamadığını söyledi.

Eğitim programıyla amaçlarının Ünye ve diğer ilçelerden gelen temsilcilerin proje üretebilmeleriyle ilgili yönlendirme ve bilgilendirmelerine katkı sunmak olduğunu belirten Zor, "Proje üretmediğimiz için kaynaklardan yeterince yararlanamıyoruz. Bazı ülkeler kendi bütçelerinin fazla olan kısmını proje üretebilirseniz size veriyor. Öncelikle amacına uygun proje hazırlamayı öğreneceğiz" dedi.

Giresun Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Özge Adıgüzel de proje hazırlamadaki amacın belirli bir zaman diliminde, bütçe çerçevesinde bir amaca ulaşmak ve sonuçlar üretmek üzere mali, fiziki ve beşeri kaynakların bir araya getirilerek planlanan faaliyetlerin bütününü sağlamak olduğunu söyledi.

 “Proje döngüsü eğitimleri ile Ordu ilindeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının proje kültürünün gelişimi hedeflenmektedir" diyen Adıgüzel, "Her ilçede proje yazan ve yürüten bir ekibin oluşması ilin kalkınması için önemlidir. Buradaki ekip proje hazırlama eğitimleri alarak yeni açılacak olan hibe programlarına proje hazırlama ve sunma konumuna gelecekler. Bölgesel kalkınma için bu tür eğitimler çok önemlidir. Ordu Valiliği de bu tür eğitimleri desteklemekte ve Ordu ilinde bütün ilçelerde proje kültürünün gelişmesi için ayrı bir çaba göstermektedir" dedi.