ZONGULDAK (AA) - Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 5 akaryakıt istasyonunda görevlilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, para ve sigara çaldıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan birine 108 yıl, ikisine 90'ar yıl hapis cezası verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Özdoğan ve Gökhan Diren ile taraf avukatları hazır bulundu. Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanık Aykut Safer ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, Mustafa Özdoğan'a "yağma" suçundan 6 kez 12'şer yıl, "hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 6 kez 6'şar yıl olmak üzere toplamda 108 yıl hapis cezası verdi.

Heyet, Gökhan Diren ile Aykut Safer hakkında ise "yağma" suçundan 6 kez 10'ar yıl, "hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 6 kez 5'er yıl olmak üzere toplamda 90 yıl hapis cezasına hükmetti.

Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde 5 akaryakıt istasyonunda görevliler, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra para ve sigara çalınmış, bununla ilgili gözaltına alınan Mustafa Özdoğan, Gökhan Diren ve Aykut Safer tutuklanmıştı.