Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın başarılı futbolcusu Cosmina Duşa, 14 maçta rakip kalelere gönderdiği 28 golle en golcü futbolcular sıralamasında dünya yıldızlarıyla yarışıyor.
Konak Belediyespor’da oynayan 1990 doğumlu Romanyalı Cosmina Duşa, üçüncü sezonunu geçirdiği İzmir ekibinde başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Konak Belediyespor’un golcüsü ismi Cosmina Duşa, 28 gollük performansıyla aralarında Ronaldo, Messi ve Neymar’ın da yer aldığı 2014-2015 sezonun en golcüleri sıralamasında ilk 10’da yer alıyor. Rakip takımların korkulu rüyası haline gelen Duşa, maç başına 2 gol ortalamasıyla pek çok yıldız futbolcuyu geride bıraktı. Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1. Ligi’nde geride kalan 14 maçta 28 gole ulaşan Duşa, attığı gollerin 19’unu ayakla, 7’sini kafayla, 2’sini ise penaltıdan kaydetti.
Konak Belediyesspor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur da, golcü oyuncuları Duşa’nın performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cosmina yetenekli ve iyi bir oyuncu. Türkiye Ligi’nin de üstünde bir yeteneği var. Vücut ve kafa olarak sağlıklı olduğu zaman her takıma gol atabilir. Böyle bir oyuncumuz olduğu için şanslıyız" diye konuştu.
38 puanla ligde liderliğini sürdüren, ligin bitimine 4 hafta kala takımının şampiyonluk yarışındaki en büyük silahı olan Duşa ise, "Büyük futbolcularla aynı listede adım geçtiği için mutluyum. Attığım gollerle takımımın kazanmasında bir katkım olduğu için de mutluyum. Ama hedefim daha çok gol atmak. Bu başarıyı daha da ileriye taşımak istiyorum" dedi.